Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

GovTech konferencijoje – diskusijos, jungiančios viešąjį sektorių ir startuolių pasaulį

Jau rugsėjo 9 d., po dviejų metų pertraukos, į virtualią konferencija „GovTech Baltic Leaders 2021“ susiburs inovacijų bendruomenė, kurios dėmesio centre – viešojo sektoriaus ir socialinių iššūkių sprendimai.
„GovTech Baltic Leaders 2021“
„GovTech Baltic Leaders 2021“ / Org.

Konferencija į bendras diskusijas ir pranešimus kvies kartu jungtis startuolius, novatorius, pažangiausias įmones, viešojo sektoriaus atstovus ir ieškos atsakymų, kaip pasitelkiant inovacijas ir kūrybiškus sprendimus, sėkmingai transformuoti viešąjį sektorių ir jo teikiamas paslaugas palengvinant piliečių gyvenimus.

Konferencija – galimybė rasti partnerių ir bendraminčių

GovTech – tai inovatyvūs skaitmeniniai sprendimai viešojo sektoriaus iššūkiams spręsti. Nuo pokalbių robotų, padedančių lengviau gauti viešąsias paslaugas, iki dirbtinio intelekto algoritmų, galinčių aptikti ligas arba neteisėtas veiklas – GovTech sprendimai padeda ne tik geriau veikti viešajam sektoriui, bet ir sukuria naujas galimybės startuoliams. Skaičiuojama, kad pasauliniu mastu GovTech – tai net 400 mlrd. dolerių pasaulinė rinka, kurią galėtų išnaudoti startuoliai ir valstybės. Vien Europoje esama daugiau kaip 2000 GovTech startuolių.

Pasauliniu mastu GovTech – tai net 400 mlrd. dolerių pasaulinė rinka.

Nors ir sparčiai auganti, Lietuvoje GovTech vis dar yra sąlyginai nišinė sritis. „Dažnai žmonės, dirbantys su inovacijomis viešajame sektoriuje arba startuoliai, kuriantys tokius sprendimus, jaučiasi „vieniši“. Mūsų konferencijos tikslas – parodyti, kad jie ne vieni šiame lauke, padėti pasisemti motyvacijos tolimesniems darbams, surasti bendraminčių ateities projektams“, – apie būsimos konferencijos tikslą ir naudą kalba GovTech laboratorijos vadovė Arūnė Matelytė.

Todėl renginio metu bus siekiama parodyti skirtingus sėkmės atvejus tiek iš startuolių, tiek iš viešojo sektoriaus pusės, papasakoti, kaip eksperimentavimą įtraukti į viešojo sektoriaus procesus bei viešojo sektoriaus darbuotojų DNR, taip padarant inovacijų paiešką įprastu institucijoms procesu.

Startuoliams – tai puiki proga sužinoti, kaip savo idėjas ar sprendimus pritaikyti viešojo sektoriaus iššūkiams.

Konferencijos metu viešojo sektoriaus atstovai turės galimybę ne tik sužinoti, kaip būti produktyvesniems, kurti kokybiškesnes paslaugas bei daryti tikslesnius sprendimus, bet ir palengvinti viešųjų pirkimų procesus bei paskatinti inovacijų ir eksperimentavimo kultūros puoselėjimą. Tuo metu startuoliams – tai puiki proga sužinoti, kaip savo idėjas ar sprendimus pritaikyti viešojo sektoriaus iššūkiams spręsti bei prisidėti prie prasmingo, aiškią socialinę naudą kuriančio verslo kūrimo.

Įkvėpimas – FinTech sėkmės istorija

Lietuvos finansinių technologijų (FinTech) sektorius jau yra pagarsėjęs kaip sėkmingiausių pasaulyje, todėl konferencijos organizatoriai kartu siekia, kad GovTech taptų tokia pat gražia sėkmės istorija, iš kurios galėtų pasimokyti ir kiti. Renginio organizatoriai tikina norintys paskatinti platesnę diskusiją, ką galime pakeisti, kad ir GovTech sprendimų būtų kuriama ir naudojama daugiau.

„Mūsų tikslas, kad GovTech bendruomenė taptų tokia pat gausi kaip ir mūsų pasiekimai FinTech srityje. Tuomet startuoliams taps įprasta, jog viešasis sektorius gali būti potencialiu klientu, o viešasis sektorius inovatyvių ir kūrybinių sprendimų paiešką priims kaip eilinę kasdienę užduotį“, – pasakoja Arūnė Matelytė.

Asm. arch./Arunė Urtė Matelytė
Asm. arch./Arunė Urtė Matelytė

„GovTech Baltic Leaders“ konferenciją organizuoja „GovTech laboratorija“. Tai – komanda Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūroje, savo veiklas pradėjusi 2019 metais, Lietuvai padarius strateginį sprendimą siekiant tapti GovTech srities lydere.

Per paskutiniuosius kelis metus GovTech bendruomenė keleriopai išaugo.

Per paskutiniuosius kelis metus GovTech bendruomenė keleriopai išaugo, buvo išbandyta naujų viešojo sektoriaus bendradarbiavimo metodų. Šiais metais Lietuvos viešasis sektorius žengė dar didesnį žingsnį GovTech inovacijų link – bus ieškoma inovatyvių sprendimų beveik 50 viešojo sektoriaus iššūkių. Apie tai, kaip startuoliams „atrakinti“ Lietuvos GovTech rinką bei laimėti viešojo sektoriaus inovacijų pirkimus, taip pat bus pasakojama konferencijoje.

Visą informaciją bei registraciją į konferenciją gali rasti šioje nuorodoje: https://live.eventtia.com/en/govtechbalticleaders.


Konferencija organizuojama įgyvendinant įgyvendindama Europos Sąjungos investicinių fondų finansuojamą projektą „GovTech ir dirbtinio intelekto technologijų skatinimas ir populiarinimas Lietuvoje (GovTech laboratorija)“, Nr. 01.2.1-LVPA-V-842-01-0007.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius