Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Grand Select“ – aukščiausios „lygos“ alus

Alaus darykla „Kalnapilis“ pristatė naują alų „Grand Select“. Kaip sako „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas, šis išskirtinis lageris skirtas įsimintino skonio ieškantiems alaus mėgėjams. Pasak jo, turtingą skonį, sodrią gintarinę spalvą ir išskirtinai standžią putą naujam alui suteikia kruopščiai atrinktos sudėtinės dalys: dviejų rūšių kilmingieji apyniai ir šimtaprocentinis miežių salyklas.
Aludaris R. Barakūnas: „Atradome naujų rinktinių ingredientų, kuriais nekantravome praturtinti lietuvišką alų ir mėgautis gautu rezultatu – turtingu skoniu, sodria spalva ir standžia puta.“
Aludaris R. Barakūnas: „Atradome naujų rinktinių ingredientų, kuriais nekantravome praturtinti lietuvišką alų ir mėgautis gautu rezultatu – turtingu skoniu, sodria spalva ir standžia puta.“ / „Kalnapilio“ nuotr.

– Ričardai, ką alui suteikia grynas, šimtaprocentinis, miežių salyklas?

– Grynas miežių salyklas alaus skoniui ir spalvai suteikia sodrumo. Sodrus, tirštokas alaus pagrindas yra puiki terpė skleistis kilmingųjų apynių poskoniams. Pastaruosius, beje, dedame pačioje alaus gamybos pabaigoje, kad geriau išliktų ir atsiskleistų jų savybės.

– O kas yra kilmingieji apyniai? Jų būna ir nekilmingų?

– Tiesą sakant, taip: būna karčiųjų apynių, aromatinių ir kilmingųjų. Pastarieji ypač vertinami aludarių bei alaus žinovų, nes turi daugiausia aromatinių savybių. Kilmingieji – tarsi aukščiausia apynių „lyga“ (juokiasi).

– Kuo ypatingi jūsų pasirinkti kilmingieji apyniai?

– Kilmingieji apyniai alui suteikia charakteringų, atpažįstamų bruožų. Galvojome apie alaus mėgėjus – kokių pojūčių jie tikisi priglaudę bokalą prie lūpų, tačiau kartu norėjosi ir nustebinti. Taip atradome vieno garsaus vokiečių aludario išvestus Spalter Select apynius ir nuostabius anglų apynius Brewers Gold. Mus šie apyniai sužavėjo savo poskoniais – džiovintų vaisių, įvairių uogų ir prieskoninių žolelių.

– Tai reiškia, kad „Grand Select“ yra labai lengvo, gaivaus skonio?

– Anaiptol. Dėl šių kilmingųjų apynių lagerio „Grand Select“ skonis kaip tik tapo sodrus ir turtingas. Jo puta gerokai standesnė nei įprasta. Tai ypač svarbu, nes puta užtikrina, kad alus taurėje ilgiau išliktų šviežias

– Tai salyklas yra tarsi alaus pagrindas, o apyniai – pagardai?

– Tikrai taip. Metaforiškai galima sakyti, kad salyklas yra tai, kas vandenį paverčia alumi – suteikia jam alaus skonį ir spalvą. O apyniai – tarsi prieskoniai, kurie pagardina, sustiprina skonį ir suteikia jam įvairių vienas po kito atsiskleidžiančių poskonių.  

– Kaip manote, ar pamėgs lietuviai tokio išskirtinio skonio alų?

– Esame tikri, kad mūsų kūrinys „Grand Select“ bus įvertintas alaus mėgėjų ir ras savo vietą rinkoje. Juk čia sudėjome ne tik geriausias žaliavas, tačiau ir daugiau nei 110 metų kauptas aludarystės žinias. Šis naujas alus yra puikus pasirinkimas tiems, kas nori tikrai įsimintino alaus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius