Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Greenpeace“ priekaištauja ECB dėl politikos, kuria remiami pagrindiniai aplinkos teršėjai

Aplinkosaugininkai Europos Centriniam Bankui (ECB) pažėrė kritikos už tai, kad pernykštis įkaitui jo taikomų sąlygų sušvelninimas, kaip paaiškėjo, buvo palankiausias pagrindiniams aplinkos teršėjams – oro bendrovėms ir automobilių gamintojams.
Europos Centrinis Bankas
Europos Centrinis Bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš beveik metus, per COVID-19 pandemijos išprovokuotos krizės įkarštį ECB paskelbė, jog kaip įkaitą iš bankų priims obligacijas, kurias išleido vadinamieji puolę angelai – bendrovės, po koronaviruso pandemijos pradžios netekusios investicinio lygio reitingų.

Aplinkosaugos organizacija „Greenpeace“ mano, jog laikinas reikalavimų sušvelninimas buvo naudingas visų pirma bendrovėms, išmetančioms didžiausius CO2 kiekius, įskaitant „Lufthansa“, „International Airlines Group“ (IAG), „Renault“ ir paslaugas naftos sektoriui teikiančią bendrovę „Technip“.

„ECB turi ne aklai remti šias bendroves, o ieškoti būdų kuo greičiau koreguoti klimato disbalansą naudojant pinigų politikos priemones“, – rašoma „Greenpeace“ pareiškime, su kuriuo susipažino verslo dienraštis „The Financial Times“.

ECB nekomentavo „Greenpeace“ pareiškimo, tačiau euro zonos centrinio banko atstovai pažymėjo, jog bendrovių obligacijos sudaro tik 3 proc. turto, panaudoto kaip įkaitas, taigi laikino reikalavimų pakeitimo poveikis buvo gana nedidelis.

ECB vadovė Christine Lagarde anksčiau žadėjo, jog per strateginę ECB politikos peržiūrą, kurią planuojama užbaigti šių metų rugsėjį, klimato kaitos problemai bus skirtas ypatingas dėmesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius