-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10 /17:31

„Grigeo“ baudžia ir investuotojai: akcijos biržoje per pusvalandį smuko trečdaliu

Penktadienį „Nasdaq“ Vilniaus biržoje atnaujinus prekybą „Grigeo“ akcijomis, per pusvalandį jos krito 40 proc. – nuo 1,36 euro iki 82 centų, tačiau ėmė kilti ir dienos pabaigoje akcijos kaina jau pakilo iki euro.
„Grigeo“ būstinė Vilniuje
„Grigeo“ būstinė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į taršos skandalą įklimpusią „Grigeo“ įmonę baudžia ir investuotojai – penktadienį atnaujinus prekybą „Nasdaq“ Vilniaus biržoje, akcijos smuko 30 proc.

Tiesa, 11 val. įmonės akcijų kaina buvo smukusi 40 proc. ir kainavo 82 centus, o po dešimt minučių jau pakilo iki 97 centų. Prekybai prasidėjus akcija kainavo 1,36 eurus.

Ekonomistai 15min komentavo, kad šiandien matysime akcijų svyravimus – vieni „Grigeo“ akcijas bandys parduoti, bet nemažai investuotojų bandys prisipirkti atpigusių akcijų.

Dienos pabaigoje akcijos kaina pakilo iki 1 euro.

Per 40 minučių biržoje sudaryta sandorių šios įmonės akcijomis už daugiau nei 61 tūkst. eurų, o baigiantis prekybai– už 342 tūkst. eurų.

Prekyba „Grigeo“ akcijomis buvo sustabdyta antradienį, kai teisėsauga pranešė, kad viena didžiausių grupės įmonių „Grigeo Klaipėda“ įtariama leisdavusi nevalytas atliekas į Kuršių marias. Akcijos buvo sustabdytos laukiant įmonės vadovų pasiaiškinimo.

„Grigeo“ – reikšminga įmonė biržoje

Antradienį, kilus skandalui, įmonės akcijų vertė buvo sumažėjo 9 proc. – nuo 1,59 euro iki 1,36 euro.

Investuotojų asociacijos valdybos narė Sigita Pranckėnaitė anksčiau 15min tvirtino, kad „Grigeo“ yra svarbi įmonė „Nasdaq“ Vilniaus biržos sąraše. „Grigeo“ kapitalizacija prieš šį įvykį sudarė arti 100 mln. eurų, o prieš pat skandalą įmonės akcijų vertė buvo priartėjusi prie didžiausios kainos per visą šios įmonės prekybos akcijomis laikotarpį.

„Šios įmonės akcijos yra mėgstamos tarp investuotojų dėl skaidrios ir nuolatinės komunikacijos su investuotojais ir mokamų dividendų. Bendrovė reikšmingas sumas investuoja į veiklos modernizavimą ir plėtrą“, – kodėl šią įmonę mėgo investuotojai, aiškino S.Pranckėnaitė.

Pasak jos, nuo žemiausio taško 2009 m. sausio–kovo mėnesiais, kai „Grigeo“ akcijų buvo galima įsigyti už 10 centų, akcijos kaina yra išaugusi daugiau kaip 14 kartų ir prieš pat šį įvykį siekė 1,5 Eur.

Didžiausią kainą „Grigeo“ akcijos buvo pasiekusios 2018 m. rugpjūčio mėnesį ir siekė 1,522 euro, o šių metų sausio pradžioje buvo beveik sugrįžusi prie šių aukštumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius