Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 23 /18:11

„Grigeo Klaipėda“ sustabdė veiklą savaitei: vandenvalos įrenginiai neapdorojo dumblo

Bendrovei „Klaipėdos vanduo“ sustabdžius „Grigeo Klaipėda“ nuotekų priėmimą savaitei, stojo viso kartoną gaminančio fabriko veikla.
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Nuo pirmadienio bendrovės „Klaipėdos vanduo“ valymo įrenginių Dumpiuose laikinai nepasiekia „Grigeo Klaipėda“ nuotekos. Tokio sprendimo imtasi dėl padidėjusio dumblo kiekio. Nuspręsta laikinai stabdyti popieriaus pakuočių žaliavos gamintojos nuotekų priėmimą, kol nebus sutvarkytas dumblas.

Nuo sausio, nuskambėjus „Grigeo Klaipėda“ galimos Kuršių marių taršos nevalytomis nuotekomis skandalui, nuotekos valomos „Klaipėdos vanduo“ vandenvalos įrenginiuose. Jau po kurio laiko šios bendrovės laboratorijos specialistai teigė pastebintys iš „Grigeo Klaipėda“ fabriko Nemuno gatvėje atitekančias nuotekas su didesniu dumblo kiekiu.

Išsamius šių nuotekų tyrimus pavesta atlikti laboratorijai Anglijoje. Atsakymai jau gauti, jie bus palyginti su paties kartono fabriko analize, gauta iš Čekijos.

Bendrovės generalinis direktorius Benitas Jonikas komentavo lakoniškai: nuotekų priėmimas dėl profilaktinių darbų stabdomas savaitei.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ valymo įrenginiai
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ valymo įrenginiai

Galimybė stabdyti kuriam laikui nuotekas iš „Grigeo Klaipėda“ buvo numatyta sutartyse. Tai 15min patvirtino ir bendrovės generalinis direktorius Tomas Eikinas. Anot jo, nuo kito pirmadienio veikla vėl turėtų vykti įprasta eiga.

Darbai vyksta

T.Eikinas tvirtino, kad nuo pirmadienio gamybos procesai „Grigeo Klaipėda“ sustabdyti, tačiau darbai vyksta – vykdomas remontas, išnaudojamas laikas profilaktiniams tikrinimams.

„Jaučiame atsakomybę užtikrinti finansinį darbuotojų stabilumą, tad prastovų neskelbiame, dalis darbuotojų šiuo metu yra apmokamose atostogose, o atleidimų artimiausiu metu tikrai neplanuojame.

Toliau vykdome visus savo įsipareigojimus partneriams bei klientams, dėl pertraukos gamyboje su dalimi jų susitarta užsakymų pristatymą atlikti kitą mėnesį.

Pirmadienį planuojame vėl pradėti dirbti pilnu pajėgumu, tikimės – sklandžiai ir nepertraukiamai“, – sakė T.Eikinas.

Šiuo metu „Grigeo Klaipėda“ darbuotojai išleisti atostogų.

Bendrovė sausį buvo priversta jungtis prie „Klaipėdos vanduo“ vandenvalos įrenginių, kai paaiškėjo skandalingas faktas. Nustatyta, jog didžioji dalis nuotekų tik po mechaninio apvalymo buvo savavališkai išleidžiamos tiesiai į kolektorių su švariu vandeniu, iš bendrovės „Klaipėdos vanduo“ tekančiu į marias. Tokia schema esą galėjo sutaupyti stambiai kompanijai milijonus.

Klaipėdos prokuratūra, tirianti šią bylą, kol kas nepateikė skaičiavimų, kokia tiksliai žala gamtai galėjo būti padaryta.

Skaičiuota, kad „Grigeo Klaipėda“ nuotekos bendrame „Klaipėdos vanduo“ sraute sudaro iki dešimtadalio. Per parą išvaloma apie 2700-2800 tonų nuotekų iš šios bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius