-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grigeo“ sulaukė investuotojo, statys naują fabriką

Į AB „Grigeo“ valdomą kartono verslą „INVL Baltic Sea Growth Fund“ investuoja iki 30 mln. eurų
AB „Grigiškės“ Prezidentas Gintautas Pangonis
AB „Grigiškės“ Prezidentas Gintautas Pangonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Investicijų fondas Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ keliais etapais investuoja iki 30 mln. eurų į vienos didžiausių popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupių Baltijos šalyse „Grigeo“ kartono verslą.

„Investuotojo pritraukimas žymi naują mūsų plėtros etapą ir nuoseklius žingsnius stiprinant pozicijas Baltijos regione. Jaučiame augantį kartono ir jo gaminių poreikį, todėl per artimiausius penkerius metus planuojame tris kartus padidinti gamybos pajėgumus. Numatoma investuoti į naują popieriaus gamybos iš antrinės žaliavos fabriką, kurio bendra vertė sieks 150 mln. eurų. Tikimės, kad fondo investicijos ir komandos patirtis prisidės tiek prie kompanijos augimo, tiek prie tvirtesnių pozicijų užsienio rinkose“, – pranešime spaudai teigia Gintautas Pangonis, „Grigeo“ prezidentas.

Pasak G.Pangonio, fabriko statybas planuojama finansuoti „Grigeo“ įmonių sukauptomis lėšomis, fondo investicijomis ir finansinių institucijų suteiktomis paskolomis. Naujasis popieriaus gamybos fabrikas turėtų iškilti Lietuvoje arba vienoje iš šalių, kurioje veikia „Grigeo“ valdomos įmonės. Planuojama, kad šis projektas sukurs iki 200 naujų darbo vietų.

„Sparčiai augantys kartono pakuotes naudojančios pramonės pajėgumai Baltijos jūros regione, pasaulinėse rinkose auganti prekyba internetu bei vartotojų noras rinktis ekologišką pakuotę lemia didėjantį popieriaus ir kartono, daugiausiai gaminamo iš antrinių žaliavų, poreikį. Investuojame, nes kompanija yra šio verslo lyderė Baltijos šalyse, suformavusi patyrusią ir gebančią įgyvendinti didelius kompleksinius projektus komandą, o atliktos investicijos turėtų dar labiau sustiprinti jos konkurencinį pranašumą“, – sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ vadovaujantysis partneris Darius Šulnis.

2018 metais „Grigeo“ kartono verslo pajamos išaugo 7,8 proc. ir siekė 72 mln. eurų. Iš viso „Grigeo“ kartono verslo įmonėse dirba apie 400 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius