Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio verslo veidą subjaurojo šešėlinė ekonomika

„Šešėlio“ grimasos Kauno grožio versle – šimtai tūkstančių litų neapskaitytų pajamų.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) trečiadienį informuoja, jog operatyvaus patikrinimo metu kosmetikos priemonių parduotuvių bei mokymų organizavimo tinklą visoje Lietuvoje valdančioje bendrovėje nustatė beveik 55 tūkst. litų neapskaitytų pardavimo pajamų. Pažeidimai nustatyti išanalizavus vieno mėnesio dokumentus. Po patikrinimo „susigriebusi“ įmonė papildomai į buhalterinę apskaitą įtraukė 320 tūkst. litų per 2013 m. gautų pajamų, o į valstybės biudžetą papildomai deklaravo per 67 tūkst. litų mokėtino PVM.

Patikrinimas atliktas gavus informaciją VMI pasitikėjimo telefonu 1882.

Mokesčių inspektoriams išanalizavus praėjusių metų rugsėjo mėn. „vadybininkų pinigų priėmimo suvestines“, rastas sandėlyje, bei palyginus su elektroniniais sandėlio apskaitos ir kasos aparato duomenimis, nustatyta, jog iš 65 tūkst. litų gautų pajamų apskaityta tik kiek daugiau nei 10 tūkst. – 85 proc. pajamų liko „šešėlyje“. Įtarimus dėl netvarkingai vedamos buhalterinės apskaitos patvirtino ir bendrovės biuro – parduotuvės bei sandėlio kasose nustatytas beveik 8 tūkst. litų perteklius, kurio įmonės darbuotojai negalėjo pagrįsti jokiais apskaitos dokumentais.

„Tikrintoje įmonėje dalis klientų už įsigytas prekes atsiskaitydavo grynaisiais pinigais, o tai gali „sugundyti“ neįtraukti gautų grynųjų į apskaitą. Pavyzdžiui, pagal rastus krovinio važtaraščius įmonė gavo apie 4 tūkst. litų pajamų, tačiau į apskaitą įtraukė vos 431 litą. Ir tokie pažeidimai nustatyti patikrinus tik vieno mėnesio dokumentus. Po patikrinimo įmonė įtraukė į apskaitą didelę sumą per šiuos metus gautų pajamų, o tai kelia įtarimų mokesčių administratoriui dėl galimų pažeidimų ir ankstesniais laikotarpiais“, – sako Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas, pažymėdamas, kad nustatyti faktai yra pagrindas VMI nuodugniau pasidomėti įmonės veikla, todėl bus sprendžiama dėl tolimesnių kontrolės veiksmų bendrovės atžvilgiu.

Po patikrinimo įmonės direktorė už nustatytus pažeidimus nubausta administracine tvarka – jai skirta 20 tūkst. litų bauda.

VMI primena, kad gyventojai apie neapskaitomas pajamas, „vokeliuose“ mokamus atlyginimus ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius