-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio verslas kyla į kovą nešinas juodais kryžiais ir prašo leisti dirbti: „Gal man susideginti kaip Kalantai, kad atkreiptų dėmesį?“

„Gal man susideginti kaip Kalantai, kad atkreiptų dėmesį“, – sako uostamiesčio grožio studijos vienas savininkų, klaipėdietis Tomas Navalinskas, penktadienio vidurdienį kartu su bendrasavininke Živile Mažeikaite prie rotušės padėję simbolinį kryžių, apjuostą juodu kaspinu ir gėlėmis. Ant kryžiaus užrašas simbolizuoja, jog laidojamas smulkusis verslas. Grožio atstovai sako, jog dėl karantino jų veikla paralyžiuota jau kone metus ir prašo vieno – aiškių taisyklių ir leisti dirbti. Smulkaus verslo atstovai rinkosi ir Vilniuje prie Vyriausybės.

Ž.Mažeikaitė neslėpė, jog prie rotušės atėjo bijodama policininkų. Taip pat bijojo ir jau atėjusi. Moteris sako, jog visi jaučiasi įbauginti, o iš tiesų tenori, kad būtų grąžinta jos teisė į darbą.

Jei ne ribojimai vykti į kitas savivaldybes, verslininkai sako būtų vykę padėti simbolinio kryžiaus sostinėje.

Tokias akcijas grožio srities atstovai šiandien ketino rengti visoje Lietuvoje. Susibūrimų, anot T. Navalinsko, niekas neskatino, tačiau apie šią simbolinę akciją žinia išplito socialiniuose tinkluose. Padėjus kryžių prie Klaipėdos rotušės, čia tai viena, tai kita moteris atėjo nešina gėlėmis ar žvakėmis, taip prisijungdamos prie akcijos.

VIDEO: Grožio specialistai kyla į kovą ir prie rotušės atėjo nešini juodu kryžiumi

Anot T.Navalinsko, Sveikatos apsaugos ministerija turėtų parengti aiškias rekomendacijas ir pagaliau leisti verslui dirbti. Vyras teigė nesuprantantis, kodėl odontologas, turėdamas itin artimą kontaktą su pacientu, dirbti gali, o štai kirpėja ar manikiūro meistrė jau ne. Kodėl prekybos centrai, kur vienu metu užsuka dešimtys žmonių, taip pat dirba, o štai batų parduotuvė, kurioje vienu metu lankosi vos keli pirkėjai, to daryti negali.

Nepatogumus grožio paslaugų verslas jaučia jau visus metus, mat pernai pavasarį dėl karantino nedirbo, vasarą dirbo su apribojimais, tačiau paslaugų spektras susiaurėjo, nes buvo masiškai atšaukta daugybė asmeninių švenčių.

„Negauname jokių kompensacijų už nuomą. Atsisėdo Vyriausybėje žmonių grupė ir nusprendė prieš žmonių valią, kad mus uždaro ir nepakišo jokios pagalvės. Mes pagalvės ir neprašėm, prašėm naudotis logika. Mes solidarizuojamės, galime pabūti mėnesį, pusantro, galime pakentėti, bet kai valstybėje prasideda dvigubi standartai... Ir nėra komunikacijos.... Žmonės darosi pikti, o piktas ir alkanas žmogus yra pavojingas visuomenei“, – dėstė T. Navalinskas.

Vyriausybė praėjusią savaitę užsiminė apie galimybę jau šią savaitę leisti atnaujinti grožio paslaugų teikėjams savo veiklą, tačiau teigiamo sprendimo verslas nesulaukė. Šį klausimą ketinama nagrinėti kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius