Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai kviečiami įsitraukti į pašto ženklų kūrimą – tereikia pasiūlyti temą

Nors popierinių laiškų ir atvirlaiškių kasmet išsiunčiama vis mažiau, susidomėjimas pašto ženklais vis dar išlieka gana didelis ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje. Lietuvos paštas primena, kad prisidėti prie šių ženklų kūrimo gali kiekvienas – tereikia pasiūlyti dėmesio vertą temą. O jeigu jai pritars pašto mokos ženklų leidybos komisija, tema bus įamžinta ir lietuviškame pašto ženkle, rašoma Lietuvos pašto pranešime spaudai.
Lietuvos pašto nuotr. Pašto ženklas
Lietuvos pašto nuotr. Pašto ženklas

Pasak Lietuvos pašto filatelijos projektų vadovės Aušrutės Varnienės, šiuo metu galima siūlyti temas 2025, 2026 ir 2027 metais pasirodysiantiems pašto ženklams. Tai padaryti galima iki šių metų gegužės 31 d., temos pasiūlymą atsiunčiant el.paštu expressinfo@post.lt.

„Formaliai pašto ženklai yra apmokėjimo už siunčiamą laišką ar atvirlaiškį įrodymas. Tačiau šiuo metu daug svarbesnė ne jų praktinė, o įvaizdinė pusė. Tai šalies vizitinė kortelė, kurioje galima pamatyti pačius įvairiausius konkrečiai šaliai svarbius reiškinius, įvykius ar objektus. Dėl to turinčius originalių idėjų, kas turėtų būti pavaizduota ant lietuviškų pašto ženklų, kviečiame jomis pasidalinti su mumis“, – sako A.Varnienė.

Temas vertins Pašto mokos ženklų leidybos komisija, kurią sudaro Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos pašto atstovai, dailininkai, istorikai ir kitų sričių specialistai. Pasiūlytų temų autoriai, kurių idėjoms bus pritarta, bus apdovanoti Lietuvos pašto prizais.

Išrinkus aktualiausias bei įdomiausias temas, bus paskelbtas konkursas pašto ženklams kurti.

Šiemet yra suplanuota išleisti pašto ženklus šiomis temomis: „Europa. Povandeninė fauna ir flora“, „Lietuva pirmininkauja Europos Tarybos Ministrų Kabinetui“, „Vaikų piešiniai. Mano augintinis“, „Didžiųjų burlaivių regata“, „Dainų šventei – 100 metų“, „Lietuvos filatelistų sąjungai – 100 metų“, „2024 m. vasaros olimpinės žaidynės“, „Lietuvos kurortai. Birštonas“, „Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje“, „Lietuvos paveldas. Dvarai“, „Pasaulinei pašto sąjungai – 150 metų“, „Šv. Kalėdos ir Naujieji metai“.

Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25–27 pašto ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius