-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai raginami atsikratyti nereikalingų baldų

Balandžio 4–17 dienomis šalies gyventojai raginami specialiuose konteineriuose arba tiesiog prie buitinių atliekų konteinerių palikti senus ir nebereikalingus baldus. Stambiagabaričių atliekų išvežimu, padedamos partnerių, pasirūpins daugiabučius namus administruojančios įmonės, remiančios Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) iniciatyvą „Mūsų kiemas“.
Kai kurie gyventojai stambiagabarites atliekas palieka tiesiog prie konteinerių.
Kai kurie gyventojai stambiagabarites atliekas palieka tiesiog prie konteinerių.
Temos: 2 Atliekos Ekologija

Švaros akcijos planuojamos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose, taip pat – Šilutės ir Radviliškio savivaldybėse.

„Kai kurių daugiabučių bendro naudojimo patalpos – rūsiai, sandėliukai, kartais net laiptinės – užgrūstos nebenaudojamomis lovomis, foteliais, spintomis ar senų baldų dalimis. Senienos ne tik užgriozdina patalpas, bet ir vilioja čia savo guolį įkurti benamius“, – teigė Vytautas Turonis, NPAA tarybos pirmininkas.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovo Vlado Rakštelio, senais baldais užversti koridoriai, rūsiai kelia pavojų ir pačių gyventojų saugumui. „Baldais užkimštos bendro naudojimo patalpos gaisro atveju neretai sukelia problemų. Apsunkinamos sąlygos ugniagesiams operatyviai pasiekti gaisro židinį, evakuoti žmones. Maža to, likimo valiai palikti seni baldai yra degūs, greitai užsiliepsnoja“, – sakė Vladas Rakštelis. 

Gyventojai apie jų gyvenamuosiuose kvartaluose startuojančią stambiagabaričių atliekų išvežimo akciją bus informuoti skelbimais laiptinėse. Gyventojų prašoma atsižvelgti į skelbimuose pažymėtus akcijos terminus ir stengtis atliekas nugabenti būtent nurodytomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius