Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H&M Ispanijoje atleis daugiau kaip 1 tūkst. darbuotojų

Švedijos drabužių prekybos milžinė H&M rengiasi Ispanijoje atleisti daugiau kaip 1 tūkst. darbuotojų, kurie dėl pandemijos šiuo metu yra išleisti nemokamų atostogų, antradienį pareiškė profsąjunga „Comisiones Obreras” (CCOO).
H&M
H&M / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Nedarbas H&M

Prekybos tinklas šio pranešimo kol kas nepatvirtino.

Tuo tarpu CCOO savo pranešime skelbia, jog drabužių prekybos tinklas nurodė „ketinantis pradėti atleidimo procedūras, kurios turės įtakos daugiau kaip 1 tūkst. žmonių ir kurias vykdant bus uždaryta 30 parduotuvių“.

Parduotuvių uždarymą profsąjunga pavadino „visiškai neproporcingu“, o nemokamų atostogų išleistų darbuotojų atleidimą – nepagrįstu.

„Nors vartotojų įpročiai iš tiesų galėjo pasikeisti ir tai galėtų pateisinti darbo jėgos pokyčius, tokių didelių atleidimų tai jokiu būdu nepateisina, ypač atsižvelgiant į tai, kad H&M per pandemiją pasinaudojo vyriausybės prastovų programa“, – nurodė profsąjunga.

Tokia ir kitos laikino nedarbo programos buvo vienos pagrindinių priemonių, kurių socialisto premjero Pedro Sanchezo (Pedro Sančeso) vadovaujama vyriausybė ėmėsi siekdama paremti nuo pandemijos ir ilgų karantino mėnesių nukentėjusią ekonomiką.

Tos ir kitos skubios priemonės, kurių buvo imtasi krizei sušvelninti, Ispanijos iždui nuo pandemijos pradžios atsiėjo net 40 mlrd. eurų.

Mainais į pagalbą, bendrovėms šešis mėnesius nuo programos pabaigos draudžiama atleisti darbuotojus. Programa turi baigti galioti gegužės 31 dieną, tačiau greičiausiai bus pratęsta.

2020 metais H&M grynasis pelnas dėl pandemijos sumažėjo dešimt kartų ir drabužių prekybos tinklas nurodė, jog uždarys 350 iš visame pasaulyje turimų 5 tūkst. parduotuvių, bet taip pat atidarys 100 naujų.

Nors grynasis pelnas smarkiai krito, pardavimai internetu, palyginti su ankstesniais metais, pašoko daugiau kaip 40 proc. ir sudarė beveik trečdalį visos apyvartos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius