Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„HCL Technologies“ prioritetas – vietos talentai

Iš Lietuvos pasitraukusio Jungtinės Karalystės banko „Barclays“ veiklą perėmusi tarptautinė programavimo ir informacinių technologijų bendrovė „HCL Technologies“ teigia Lietuvą pasirinkusi dėl talentingų darbuotojų.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.
Temos: 2 Darbas Verslas

Pasak „HCL Technologies“ finansinių technologijų paslaugų centrų vadovas Sudipas Lahiris sako, kad bendrovė sieks dirbti su universitetais, jog gautų prieigą prie talentingiausių jaunų specialistų.

„Mūsų versle talentų tinklo vystymas yra labai svarbus faktorius sėkmei. Mūsų strategijos tikslas – talentų vystymas. Mes turime labai ambicingą programą ir tikslas yra dirbti su vietos universitetais vystant vietos talentus“, – interviu BNS sakė S.Lahiris.

„Taip pat dairysimės į specialistus su 1-2 metų patirtimi ir ieškosime būdų, kaip juos įtraukti į savo mokymų programas ir greitai pakelti jų kvalifikaciją“, – pridūrė jis.

S.Lahiris teigia, kad kol kas „HCL Technologies“ formaliai dar neturi sutarčių su universitetais, bet kalbasi su dauguma iš jų.

Bendrovė jau turi biurus Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Anot S.Lahirio, „HCL Technologies“ Vilniuje kuriasi, kad turėtų kuo didesnę prieigą prie geriausių specialistų.

„Norime būti keliose vietose iškart, kad gautume prieigą prie talentų visoje rinkoje. Pavyzdžiui, įkūrėme biurą Taline ir tuo pat metu radome labai gerų specialistų Vilniuje, bet jie nenorėjo keltis (į Taliną – BNS)“, – sakė jis.

Pasak S.Lahirio, „HCL Technologies“ Lietuva domėjosi dar gerokai prieš „Barclays“ pasitraukimą, tačiau britų banko išėjimas iš šalies tapo gera proga paspartinti žengimą į Lietuvos rinką.

„Visada reikia laiko įžengti į rinką ir mes nenorėjome ateiti skubotai (...) Įkūrėme įmonę 2016-aisiais ir ėmėmės tikrinti rinką. „Barclays“ pasitraukimas buvo puiki proga tiek patiems „Barclays“, tiek HCL. Tai suteikė mums pranašumą“, – teigė „HCL Technologies“ finansinių technologijų paslaugų centrų vadovas.

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje „HCL Technologies Lithuania“ dirba 501 darbuotojas. Anot S.Lahirio, iš „Barclays“ į HCL atėjo apie 450 darbuotojų.

„Lietuvoje norime išlaikyti balansą, nes jūs nesate labai didelė šalis. Pavyzdžiui, Lenkijoje galime galvoti apie kelis tūkstančius žmonių. Todėl manau, kad Lietuvoje turėsime labai gerą balansą tarp talentingų darbuotojų ir vertės kūrimo klientams“, – sakė S.Lahiris.

Jo teigimu, „HCL Technologies“ samdys daugiau darbuotojų: „Galiu patikinti, kad turime gerą verslo planą“.

Apie tai, kad HCL perima „Barclays“ operacijas Lietuvoje, paskelbta pernai gruodį. Naujasis „HCL Technologies“ biuras verslo centre „Asgaard keys“ atidarytas trečiadienį.

„HCL Technologies“ teikia paslaugas IT ir verslo sprendimų, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP), produktų ir platformų kūrimo srityse.

Jos pajamos siekia beveik 9 mlrd. JAV dolerių, o kompanijos padalinys Lietuvoje bus vienas didžiausių Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius