Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Henkel“ nusprendė pasitraukti iš Rusijos

Vokietijos chemijos produkcijos ir plataus vartojimo prekių gamybos milžinė "Henkel" pranešė dėl besitęsiančio karo Ukrainoje nusprendusi pasitraukti iš Rusijos rinkos.
„Henkel“
„Henkel“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime pažymima, jog rengiant šio procesą detales apie 2,5 tūkst. darbuotojų Rusijoje toliau dirbs ir gaus atlyginimus.

Tarptautiniu mastu veikianti Vokietijos kompanija pripažįsta, kad kol kas negali įvertinti verslo Rusijoje nutraukimo poveikio jos finansiniams rezultatams.

„Henkel“ smerkia Rusijos karą prieš Ukrainą ir smurtą prieš nekaltus civilius gyventojus“, – pabrėžė „Henkel“ valdybos pirmininkas Carstenas Knobelis.

Kovo pradžioje „Henkel“ skelbė stabdanti naujas investicijas Rusijoje, taip pat nutraukianti reklamos kampanijas valstybinėje žiniasklaidoje ir bet kokias rėmimo kampanijas. Vėliau bendrovės spaudos tarnyba Rusijoje patikslino, kad gamyba Rusijoje tęsiama.

„Henkel“ turi tris padalinius – klijų ir technologijų „Adhesive Technologies“, valymo ir plovimo priemonių „Laundry & Home Care“, kosmetikos „Beauty Care“, valdo tokius gerai žinomis prekių ženklus kaip „Persil“, „Bref“, „Pril“, „Schwarzkopf“, „Syoss“, „Fa“, „Ceresit“, klijų „Moment“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius