-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Homburg Zolitude“ už dalį sklypo, kuriame stovėjo sugriuvusi „Maxima“, nori kito nekilnojamojo turto

Sugriuvusio pastato Rygoje, kuriame veikė „Maxima“ prekybos centras, buvusi plėtotoja – nekilnojamojo turto bendrovė „Homburg Zolitude“ siūlo Rygos savivaldybei jį iškeisti į kitą nekilnojamąjį turtą.
Buvusio prekybos centro vietoje
Buvusio prekybos centro vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Homburg Zolitude“ nusiuntė Rygos merui Nilui Ušakovui laišką, kurį laiko anksčiau vykusių derybų dėl šio pastato keitimo į kitą pratęsimu, pranešė bendrovės „Homburg Zolitude“ atstovė Ruta Grikmanė.

„Homburg Zolitude“ visada vykdė atitinkamus Rygos tarybos nurodymus – užkonservavo objektą ir užtikrino jo apsaugą. Mes tikimės, jog derybos dėl jo iškeitimo į kitą nekilnojamąjį turtą baigsis sėkmingai, ir bus įgyvendinta idėja sugriuvusio pastato vietoje įrengti parką“, – sakė R.Grikmanė.

Pernai liepą Rygos savivaldybė pasirašė sutartį su bendrove „Tineo“ dėl jos valdomos 70 proc. sklypo, kuriame stovėjo sugriuvęs pastatas, perėmimo dovanojimo būdu. Likę 30 proc. sklypo priklauso „Homburg Zolitude“.

2013 metų lapkričio įgriuvus Zuolitudėje veikusio prekybos centro „Maxima“ stogui, žuvo 54 žmonės, tarp jų – trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Tragedijos vietoje planuojama pastatyti memorialą ir įrengti parką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius