Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

HSBC gali parduoti mažmeninės bankininkystės verslą Didžiojoje Britanijoje už 20 mlrd. svarų

Didžiausias Europos bankas HSBC svarsto galimybes atskirti mažmeninės bankininkystės padalinį Didžiojoje Britanijoje į nepriklausomą įmonę ir vėliau ją parduoti už 20 mlrd. svarų (30,4 mlrd. JAV dolerių), rašo britų savaitraštis „The Sunday Times“.
HSBC bankas
HSBC bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį bankas oficialiai pranešė, jog Didžiajai Britanijai pakeitus mokesčių teisės aktus ir bendrai sugriežtinus bankų reguliavimą HSBC gali perkelti Londone esančią būstinę į užsienį.

Pasak „The Sunday Times“ šaltinių banko vadovybėje, Didžiosios Britanijos mažmeninės bankininkystės verslo pardavimas gali paspartinti HSBC pasitraukimą iš šalies.

Banko valdybos pirmininkas Douglasas Flintas praėjusią savaitę pareiškė, kad HSBC Didžiojoje Britanijoje pernai sumokėto banko mokesčio suma siekė 750 mln. svarų ir buvo didesnė nei atitinkamos sumos, kurias sumokėjo kiti Londone įsikūrę bankai.

Analitikų nuomone, jeigu HSBC nuspręstų išsikelti iš Didžiosios Britanijos, jis greičiausiai perkeltų būstinę į Honkongą.

Analitikų nuomone, jeigu HSBC nuspręstų išsikelti iš Didžiosios Britanijos, jis greičiausiai perkeltų būstinę į Honkongą.

HSBC įkurtas 1865 metais Honkonge ir Šanchajuje. Banko būstinė ilgą laiką veikė Honkonge, tačiau 1993 metais, praėjus metams po Didžiosios Britanijos „Midland Bank“ perėmimo, buvo perkelta į Londoną.

„The Sunday Times“ šaltinių duomenimis, dabar HSBC gali atkurti „Midland Bank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius