Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ kaltina „Samsung“ patentų pažeidimu

Kinijos mobiliųjų įrenginių ir tinklo įrangos gamybos kompanija „Huawei Technologies Co.“ kreipėsi į JAV teismą kaltindama Pietų Korėjos bendrovę „Samsung Electronics Co.“ jos patento teisių pažeidimu, skelbia „MarketWatch“.
"Huawei
"Huawei / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso kinų kompanija įtaria, kad „Samsung“ pažeidė 12 patentų: keturis, susijusius su išmaniųjų telefonų gamyba, o dar aštuonis, susijusius su mobiliojo ryšio tinklais. „Huawei“ teigia, kad „Samsung“ naudoja jos užpatentuotą ryšio protokolą, kuris užtikrina nenutrūkstamą 4G tinklų darbą.

„Samsung“ uždirbo milijardus dolerių parduodama produktus, kuriuose naudojama „Huawei“ technologija“, – sakoma Kinijos kompanijos kreipimesi į apygardos teismą Kalifornijos valstijoje.

Savo ruožtu, „Samsung“ atstovas sakė, kad kompanija „ketina atidžiai išnagrinėti konkurentės pretenzijas ir imtis adekvačių priemonių apginti savo verslo interesus“.

Remiantis tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį „Samsung“ išliko didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja, kuriai priklauso 23 proc. O „Huawei“ yra trečioje vietoje su 8,3 proc. po amerikiečių „Apple“ su 15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius