Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pareiškė esanti „nusivylusi“ EK pirmininko pavaduotojo A.Ansipo pareiškimais

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ penktadienį pareiškė esanti „nustebusi ir nusivylusi“ už bendrąją skaitmeninę rinką atsakingo Europos Komisijos pirmininko pavaduotojo esto Andruso Ansipo pareiškimu, kad ši bendrovė kelia grėsmę Europos Sąjungos saugumui.
„Huawei“ logotipas
„Huawei“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Griežtai atmetame kaltinimus, kad galime būti pavojaus šaltinis“, – sakoma „Huawei“ pareiškime, komentuojančiame anksčiau penktadienį nuskambėjusį A.Ansipo pasisakymą.

A.Ansipas sakė, kad ši Kinijos technologijų įmonė kelia pavojų visos ES gamybos potencialui ir saugumui, rašo Estijos dienraštis „Postimees“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrusas Ansipas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrusas Ansipas.

„Huawei“ vyriausioji finansinių operacijų pareigūnė ir įmonės įkūrėjo dukra gruodžio 1-ąją buvo suimta Kanadoje ir gali būti išduota Jungtinėms Valstijoms, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Šis įvykis smarkiai supykdė Pekiną, prieš kelias dienas pasiekusį paliaubas prekybos kare su Jungtinėmis Valstijomis.

„Huawei“ finansų direktorė Meng Wanzhou buvo sulaikyta, Amerikos tarnyboms pranešus apie tyrimą dėl šios įmonės neva įvykdytų Iranui paskelbtų sankcijų pažeidimų. JAV pareigūnai jau anksčiau buvo susidomėjusi “„Huawei“ veikla ir padarė išvadą, kad įmonė kelia grėsmę Amerikos nacionaliniam saugumui.

„Ar turime nerimauti dėl „Huawei“ ir kitų Kinijos įmonių? Taip, turime nerimauti, nes jos įvedė taisykles, pagal kurias IT bendrovės privalo bendradarbiauti su žvalgyba. Juk kalbama apie privalomas „užpakalines duris“, prieš kurias aš visada pasisakydavau“, – A.Ansipas sakė per Briuselyje penktadienį vykusią spaudos konferenciją.

A.Ansipas taip pat kalbėjo, kad Kinija suinteresuota perimti duomenų apie elektroninės įrangos lustus, kurie yra „mūsų paslaptis“.

„Jeigu įmonės privalo atverti savo sistemas tam tikroms žvalgybos tarnyboms, tai yra negeras ženklas“, – sakė EK pirmininko pavaduotojas.

„Aišku, kad... turime susirūpinti“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius