Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ planuoja Italijoje investuoti 2,75 mlrd. eurų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pirmadienį pranešė planuojanti per trejus metus Italijoje investuoti 2,75 mlrd. eurų ir sustiprinti savo pozicijas Europoje, Jungtinėms Valstijoms tvirtinant, kad bendrovė kelia didelę grėsmę saugumui.
„Huawei“
„Huawei“ / „Scanpix“ nuotr.

Bendrovei „Huawei“, kuri pirmauja naujosios (5G) belaidės technologijos srityje, Jungtinės Valstijos taiko sankcijas dėl bendrovės ryšių su Kinijos vyriausybe, o Vašingtonas savo sąjungininkes ragina atsisakyti bendradarbiavimo su kinų įmone.

Paskelbęs apie planuojamas investicijas, „Huawei“ vykdomasis direktorius Italijai Thomas Miao pareiškė, kad šiuo metu tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos tvyranti įtampa neturi įtakos bendrovės verslui Italijoje.

[Italijos] vyriausybė vykdo atvirą ir skaidrią politiką, kurios nepaveiks JAV ir Kinijos problemos“, – pareiškė Thomas Miao spaudos konferencijoje Milane.

„Per artimiausius trejus metus Italijoje investuosime 1,9 mlrd. JAV dolerių reikalingai įrangai įsigyti ir 1,2 mlrd. JAV dolerių operacijoms ir rinkodarai, o 52 mln. JAV dolerių bus investuota į mokslinius tyrimus ir plėtrą“, – pridūrė Thomas Miao.

Taip pat bendrovės atstovas pažymėjo, kad investicijos sukurs 1 tūkst. tiesioginių darbo vietų ir 2 tūkst. darbo vietų pas subrangovus.

„Huawei“ yra uždrausta plėtoti 5G tinklus Jungtinėse Valstijose, o prezidento Donaldo Trumpo administracija mėgina įtikinti savo sąjungininkes padaryti tą patį.

Vašingtonas kaltina „Huawei“ tiesioginiu bendradarbiavimu su Kinijos vyriausybe.

„Huawei“ yra įtraukta į vadinamąjį subjektų sąrašą, o tai reiškia, kad JAV bendrovės turi gauti leidimus, kad galėtų Kinijos įmonei tiekti Jungtinėse Valstijose pagamintą įrangą.

Taip pat pirmadienį verslo leidinyje „The Wall Street Journal“ pasirodė pranešimas, kad „Huawei“ planuoja atsisakyti didelės dalies savo darbo jėgos Jungtinėse Valstijose.

„Nesvarbu, ar mes turime prieigą prie tiekėjų Jungtinėse Valstijose – mes užtikrinsime nuolatinį tiekimą mūsų partneriams“, – pažymėjo Thomas Miao.

Kiek anksčiau šį mėnesį Monakas tapo pirmąja Europos šalimi, kuri įjungė naujosios kartos 5G mobiliojo ryšio tinklą, sukurtą naudojant „Huawei“ technologijas.

Praėjusį mėnesį „Huawei“ taip pat sulaukė tam tikrų nuolaidų, kai D.Trumpas pažadėjo sušvelninti baudžiamąsias priemones tol, kol Kinijos įmonei parduodama įranga nekels jokio pavojaus nacionaliniam saugumui.

Kovo mėnesį Italija pasirašė „neprivalomą“ protokolą su Kinija, kad galėtų dalyvauti vadinamojoje Šilko kelio iniciatyvoje, skirtoje nutiesti transporto ir prekybos jungtį iš Azijos į Europą.

Italija tapo pirmąja didžiojo septyneto (G7) šalimi, kuri prisijungė prie didžiulės apimties projekto, keliančio nerimą JAV ir Europos Sąjungoje dėl Kinijai siekio užimti įtakingą vaidmenį pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius