Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ vadovas: neketiname paisyti galimų JAV mėginimų didinti kampaniją prieš bendrovę

Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ generalinis direktorius antradienį pareiškė esąs pasirengęs JAV pastangoms eskaloti „kampaniją“ prieš įmonę šiais metais, tačiau nesitiki, kad minėta kampanija gali turėti reikšmingo poveikio bendrovės veiklai.
„Huawei“ logotipas
„Huawei“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Huawei“ vadovas ir įkūrėjas Reno Zhengfei išsakė komentarus Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume tuo metu, kai Kanadoje nagrinėjamas bendrovės finansų direktorės ir Reno Zhengfei dukters Meng Wanzhou ekstradicijos į JAV pastarosios prašymu klausimas.

Jungtinės Valstijos yra uždraudusios savo įmonėms bendradarbiauti su pasauline telekomunikacijų tinklų įrangos lydere laikoma „Huawei“ be specialių leidimų, motyvuodamos tokį draudimą tuo, kad kinų bendrovė kelia grėsmę nacionaliniam saugumui – šį kaltinimą „Huawei“ griežtai neigia.

„Šiais metais JAV gali mėginti plėsti savo kampaniją prieš „Huawei“, tačiau nesitikiu, kad poveikis mūsų verslui bus reikšmingas“, – Davose kalbėjo Renas Zhengfei.

„Scanpix“/AP nuotr./Renas Zhengfei
„Scanpix“/AP nuotr./Renas Zhengfei

Bendrovės įkūrėjas pažymėjo, jog bendrovė intensyviai investuoja į apsaugą ir yra gerai pasirengusi.

„Dėl šios priežasties buvome pajėgūs atlaikyti pirmąjį puolimo ratą. Jau turėdami tokią patirtį iš praėjusių metų, esame įsitikinę, kad 2020-aisiais galėsime atlaikyti net ir aršesnius išpuolius“, – pridūrė jis.

„Įpratusios pirmauti pasaulyje“

Meng Wanzhou pirmadienį stojo prieš teismą, kuriame nagrinėjamas bendrovės pareigūnės ekstradicijos į JAV klausimas, o jos advokatai kaltinimus vadina „suklastotais“.

JAV tvirtina, kad Meng Wanzhou pateikė neteisingą informaciją bankui HSBC apie „Huawei“ ryšius su patronuojamąja bendrove Irane „Skycom“, sukeldama bankui riziką pažeisti Jungtinių Valstijų Teheranui taikomas sankcijas.

Meng Wanzhou kaltinimus neigia. Ji buvo paleista už užstatą ir paėjusiais metais gyveno viename iš savo dviejų dvarų Vankuveryje.

Renas Zhengfei anksčiau yra pareiškęs, kad ši byla yra dalis JAV sąmokslo sutriuškinti „Huawei“.

Gruodį pranešusi, jog 2019 metais pardavimai dėl JAV sankcijų gali kiek sumažėti, „Huawei“ pažymėjo, kad „išlikimas“ buvo svarbiausias bendrovės prioritetas.

Vašingtonas uždraudė JAV įmonėms pardavinėti įrangą „Huawei“, užkirsdamos pastarajai galimybę savo išmaniuosiuose telefonuose diegti „Google“ operacinę sistemą „Android“.

„Jungtinės Valstijos... yra įpratusios pirmauti pasaulyje ir jei atsiranda geresnių, jos pasijunta nepatogiai“, – pakomentavo Renas Zhengfei.

Jis pažymėjo, kad „Huawei“ anksčiau buvo JAV „gerbėja“ ir bendrovę ypač įkvėpė amerikiečių valdymo sistemos.

„Žiūrint iš šios perspektyvos, Jungtinės Valstijos neturėtų pernelyg jaudintis dėl „Huawei“ ir pastarosios padėties pasaulyje“, – pridūrė bendrovės įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius