Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į mokyklą – su sveikų užkandžių dėžute

Prasidėję mokslo metai ir vaikams, ir jų tėvams diktuoja intensyvesnį gyvenimo ritmą.
Maxima
Puikus užkandis po dienos darbų ir mokslų – sluoksniuotos tešlos pyragėliais ir kibinai. Jų „Maxima“ gali pasiūlyti 15-os rūšių. / „Maxima“ nuotr.

Vienas iš didžiausių rūpesčių tėčiams ir mamoms – kaip pasiekti, kad vaikas per dieną neliktų alkanas, tačiau ir neprisikirstų menkaverčių produktų. Jei parduotuvėje iš anksto įsigysite sveikų užkandžių, ryte skirsite kelias minutes ir sutepsite sumuštinį, sudėję visą tai į specialią dėžutę, būsite ramūs, jog praalkęs mokinukas turės kuo pasistiprinti. 

Rudens pasirinkimas – vaisiai

Išmokyti vaiką atsispirti saldžioms, bet menkavertėms pagundoms ir sudominti jį sveikesniu maistu – nelengva, tačiau įmanoma užduotis.

Ruduo tam tinkamas metas, nes galime mėgautis šviežiais vaisiais. Pasiūlykite vaikui išsirinkti, kokių vaisių jis norėtų įsidėti į mokyklą. Šiuo metu prekybos centrų vaisių skyriuose galima rinktis iš obuolių, kriaušių, persikų, slyvų, nektarinų, bananų ir daugelio kitų.

Tvirtesnius vaisius dėkite į maišelį, o tokius, kurių odelė plona, lengvai sutęžtančius – į plastikinį indelį. Mažesniems vaikams vaisius galite susmulkinti, bet tada pasirūpinkite ir vienkartine šakute.

Kaip alternatyvą šviežiems vaisiams, pasiūlykite mokinukui įsidėti džiovintų vaisių, riešutų ar tik prekybos tinkle „Maxima“ parduodamų vaisių užkandžių „Frulla“, ekologiškų tyrelių „Natura Nuova“.

Daugelis vaikų mėgsta ir javainių batonėlius su įvairiais priedais, aplietus jogurtu ar šokoladu. Parduotuvėse rasite ir didelį sausainių, riestainių, javinukų, vaflių bei kitų kepinių pasirinkimą, jie puikiai tiks kaip lengvas užkandis, tik svarbu, jog padėtumėte vaikui išsirinkti tokius, kurie būtų ne itin saldūs, be priedų ir konservantų.

Sumuštiniai ir jų variacijos

Sumuštinis – tikra užkandžių klasika, o jei ruošite jį su trupučiu fantazijos, išalkęs vaikas jį mielai sukrims. Jiems geriausia rinktis ruginę duoną arba šviesią be konservantų, tvirtesnį sūrį, šalto rūkymo kumpį ar dešrą.

Paskaninkite sumuštinį salotos lapu, agurko griežinėliu ar kitomis sezoninėmis daržovėmis, jei naudosite padažą ar majonezą, rinkitės kuo lengvesnį, be priedų.

Sumuštinius ruoškite ryte, o ne iš vakaro, nes per naktį pastovėję šaldytuve jie nebus skanūs. Duoną galite keisti krekeriais, lavašo suktinukais.

Sumuštinį skaniausia užsigerti šilta arbata, tad jei turite nediduką termosą, įduokite jį vaikui. Geras pasirinkimas ir sultys, kurių parduotuvėse „Maxima“ įsigysite įvairiausių rūšių, supakuotų mažose dėžutėse su šiaudeliais.

„Greitoji pagalba“ šaldytuve

Jei žinote, kad vaikas užkandžių dėžutę atsidarys ne prieš pietus, o popiet, nedėkite į ją greitai gendančio maisto – jogurto, varškės sūrelių ar sumuštinių su kiaušiniais.

Tačiau pieno produktų, kurie padėtų greitai numalšinti alkį – saldžios varškės, jogurtų, pieno gėrimų – turėkite namų šaldytuve. Tokiais užkandžiais galės pasistiprinti anksčiau į namus grįžęs mokyklinukas, belaukdamas tėvų.

Visai šeimai keliaujant namo po mokyklos ir darbų ir užsukus į prekybos centrą „Maxima“, pasidairykite nedidelių šviežutėlių čia pat iškeptų „Meistro kokybės“ kibinų su miško grybais, vištiena ar sluoksniuotos tešlos pyragėlių su varške ir saulėgrąžomis.

Čia pat galite įsigyti ir šviežių koldūnų su įvairiais įdarais, makaronų. Jie išvirs itin greitai, tad grįžę namo negaišite prie puodų ir turėsite laiko maloniam pokalbiui apie prabėgusią dieną.


Dėžutės: kaip tinkamai prižiūrėti

– Geriausia, jei užkandžiams skirtą dėžutę pirktumėte kartu su vaiku, nes jis pats galės išsirinkti, kokia spalva, piešinys labiausiai patinka, o jūs atkreipsite dėmesį į jos talpą, sandarumą, įsitikinsite, jog ji tinkama sąlyčiui su maistu.

– Patogiausia prižiūrėti plastikines dėžutes, nes jos lengvai valomos, nedūžta ir yra lengvos. Kiekvieną vakarą būtina iš dėžutės išimti visus likučius, trupinius, švariai ją išplauti ir išdžiovinti.

– Geriau, jei tokių užkandžių, kaip sumuštiniai, pyrago, sūrio gabalėliai ir pan. nedėsite tiesiai į dėžutę, o pirmiausia kruopščiai juos įvyniosite į foliją, specialų popierių ar maišelius sumuštiniams.

– Jei vaikas nešis į mokyklą ir termosą ar gertuvę su arbata ar sultimis, vakare indą praskalaukite šiltu vandeniu ir palikite neuždengtą, kad per naktį pradžiūtų.

Maxima
Maxima

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius