Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Šimonytė: „Invegos“ pagrindu kuriama institucija nebus valstybinis bankas

Vyriausybei trečiadienį patvirtinus nacionalinių plėtros įstaigų konsolidavimo modelį, premjerė kartoja, kad nauja institucija nebus „joks valstybinis bankas“.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak Ingridos Šimonytės, ši įstaiga siūlys verslui finansavimą, jei jo neteiks komerciniai bankai.

„Kai kas tai vadinama valstybiniu banku, bet joks tai ne bankas. Tai bus finansų įstaiga, kuri leistų užpildyti tą tarpą tarp privataus ir biudžetinio finansavimo – pasiūlyti finansines priemones ten, kur valstybei reikia ištaisyti rinkos spragą“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą sakė I.Šimonytė, atsakydama į Lietuvos regionų frakcijos nario Remigijaus Žemaitaičio klausimą, ar „Invega“ bus naikinama.

„Ne, „Invega“ nebus naikinama. „Invegos“ pagrindu bus kuriama jungtinė institucija. Į vieną įstaigą bus konsoliduojamos finansų įstaigos, kurios yra kontroliuojamos valstybės, bet yra išsibarsčiusios po skirtingas institucijas ir neleidžia pasiekti masto efekto“, – pridūrė premjerė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė yra sakiusi, kad verslas, kuris dabar kreipiasi bent į keletą nacionalinių plėtros įstaigų, po šios reformos turės vieną langelį, kur galės kreiptis dėl įvairių finansinių instrumentų.

Pertvarka numato, kad patronuojančia bendrove bus paskirta „Invega“, o Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA), Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA), Žemės ūkio paskolų garantijų fondas ir „Valstybės investicinis kapitalas“ taps antrinėmis bendrovėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius