-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių įžengę vokiečių įrangos gamintojai siūlo 3–5 tūkstančių eurų algą

Vokietijos medicinos matavimo sistemų ir svarstyklių gamybos bendrovė „Seca“ savo 15-ajam padaliniui pasirinko Vilnių. Tai bus pirmasis tik su įrangos kūrimu susijęs padalinys.
Kauno klinikose pradedamos pirmosios chirurginės operacijos implantuojant klajoklio nervo stimuliatorius
Kauno klinikose pradedamos pirmosios chirurginės operacijos implantuojant klajoklio nervo stimuliatorius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.
Temos: 2 Vokietija Medicina

Kaip skelbia „Investuok Lietuvoje“, šiuo žingsniu „Seca“ siekia savo veiklą pakreipti kita linkme – iš svarstyklių gamybos į programinės įrangos ir sistemų teikimą. Iš pradžių „Seca“ įdarbins 10 IT specialistų, kurie kurs programinės įrangos sprendimus, padėsiančius bendrovei patekti į naujas medicinos veiklos sritis. Iki 2021 m. planuojama komandą išplėsti iki 25 darbuotojų.

1840 m. įsteigta „Seca“ savo veiklą vykdo daugiau kaip 110 šalių.

Bendrovė, kaip skelbiama, siūlo ne tik medicinos matavimo sistemas ir svarstykles, bet ir inovatyvias tarpusavyje sąveikaujančias matavimo stotis, bendru tinklu sujungtus gyvybiškai svarbių duomenų monitorius, kūno sudėties analizės prietaisus (mBCA), ir paslaugų ir programinės įrangos sistemas, kurios palengvina kasdienį medicinos darbuotojų darbą. Kasmet į tyrimus ir plėtrą investuojama daugiau kaip 10 procentų pajamų.

seca_LIETUVA
seca_LIETUVA

„Siekdami patenkinti augantį skaitmeninių sprendimų poreikį, norime toliau plėsti veiklą programinės įrangos srityje. Šiuo metu ieškome išsilavinusių ir talentingų darbuotojų (ypač skaitmeninimo srityje), kurie papildytų mūsų ekspertų komandą Hamburge. Jų randame Lietuvoje“, – sako technologijų vykdomasis direktorius Frederikas Vogelis.

Pasak jo, Lietuvoje, palyginti su kitomis Europos šalimis, gausu matematikos, gamtos ir techninius mokslus baigiančių specialistų, o daugiau kaip pusė visų gyventojų moka bent dvi užsienio kalbas.

„Be to, vargu ar kurioje kitoje šalyje rastume tokią pažangią skaitmeninę infrastruktūrą arba tokią ryškią skaitmeninę socializaciją, kokia yra Lietuvoje. Esame įsitikinę, kad su naujuoju programinės įrangos kūrimo centru Lietuvoje sukursime dar veiksmingesnius sprendimus ir galėsime juos panaudoti augimui skaitmeninės sveikatos priežiūros rinkoje“, – sako jis.

Hamburge dirbančią komandą sudaro keturiasdešimt IT specialistų, kurie yra sudėtinė ir neatskiriama tyrimų ir plėtros dalis. Komanda, kaip skelbiama, visą dėmesį skiria mikroprogramų, integruotos programinės įrangos ir integruotų sprendimų, skirtų prisijungti prie ligoninių informacinių sistemų, kūrimui.

Vilniuje įsteigta ekspertų komanda dirbs savarankiškai, visą dėmesį skirdama internetinės programinės įrangos sprendimams, kurie analizuotų medicininio vertinimo duomenis. Šios ateities diagnostikos priemonės padės ne tik fiksuoti ir automatiškai dokumentuoti rezultatus, bet naudojant „Seca“ pažangiausią programinę įrangą aiškinti duomenis ir nurodyti jų tarpusavio ryšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius