Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 04 /18:05

V.Martikonis teismo prašo teisingos išperkamų „Ignitis gamybos“ akcijų kainos

Valstybės netiesiogiai kontroliuojamos elektros gamybos bendrovės „Ignitis gamyba“ smulkusis akcininkas Vidmantas Martikonis teismo prašo nustatyti teisingą įmonės akcijų kainą, kurią pagrindinė įmonės akcininkė „Ignitis grupė“ turi sumokėti už iš jo išperkamas akcijas. V.Martikonis Vilniaus apygardos teismo taip pat prašo skirti ekspertizę teisingai akcijos kainai nustatyti, pranešė „Ignitis grupė“.
Vidmantas Martikonis
Vidmantas Martikonis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Dėl gauto V.Martikonio ieškinio „Ignitis grupė“ turės iš naujo įvertinti, ar galės smulkiesiems „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) ir „Ignitis gamybos“ akcininkams, pardavusiems savo akcijas bendrovei oficialaus siūlymo metu, taikyti pirmumo teisę įsigyti „Ignitis grupės“ akcijas pirminio viešo siūlymo metu, kaip buvo susitarta“, – teigiama „Ignitis grupės“ pranešime.

Kovo viduryje pasiektas susitarimas numatė, kad ESO ir „Ignitis gamybos“ smulkieji akcininkai turės pirmumo teisę pirminio viešo akcijų siūlymo metu įsigyti „Ignitis grupės“ akcijų už sumą, jų valdytą akcijų skaičių padauginus iš 0,88 euro (ESO atveju) arba 0,64 euro („Ignitis gamybos“ atveju), pridedant už 2019 metus išmokėtus dividendus.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ignitis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ignitis

Tačiau susitarimas neteks galios, jei teisme bus iškelta bet kokia byla, kurios ginčo objektas būtų susijęs su privalomo akcijų pardavimo kaina arba sprendimų dėl kainos ginčijimu.

„Ignitis grupė“ iki rugpjūčio 17 dienos vykdo privalomą ESO ir „Ignitis gamyba“ akcijų išpirkimą pagal gegužės 4 dieną su Lietuvos banku suderintas kainas. Už vieną ESO akciją privalomo akcijų pardavimo metu mokama 0,88 euro, o už vieną „Ignitis gamybos“ akciją – 0,64 euro.

Bendrovės vertinimu, V.Martikonio ieškinys neturi įtakos „Ignitis gamybos“ ir ESO akcijų išbraukimo iš prekybos reguliuojamoje rinkoje procesui, kuris baigtas liepos 1 dieną, bei tebevykstančiam privalomam „Ignitis gamybos“ ir ESO akcijų pardavimui ar bendrovės pasiruošimui pirminiam viešam akcijų siūlymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius