Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Ignitis grupės“ vadovu dar vienai kadencijai perrinktas D.Maikštėnas

Tarptautinės energetikos bendrovės „Ignitis grupė“ stebėtojų taryba pritarė, kad naujai kadencijai valdybos pirmininku ir įmonės generaliniu direktoriumi būtų perrinktas dabartinis vadovas Darius Maikštėnas. Naujoje kadencijoje turėtų dirbti trys buvusios kadencijos valdybos nariai ir du nauji, rašoma pranešime spaudai.
Darius Maikštėnas
Darius Maikštėnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Grupės stebėtojų taryba taip pat pritarė, kad valdyboje naują kadenciją dirbtų grupės organizacinio vystymo vadovė Živilė Skibarkienė, grupės finansų vadovas Jonas Rimavičius, grupės reguliuojamų veiklų vadovas Mantas Mikalajūnas ir grupės komercinių veiklų vadovas Vidmantas Salietis.

„Pasitelkę aukščiausio lygio vadovų atrankos agentūrą, vykdėme viešą ir skaidrią valdybos ir vadovo atranką, tuo pačiu vertinome grupės veiklą ir rezultatus. Esame įsitikinę, kad dabartinė vadovų komanda dirba puikiai, todėl man bus malonu matyti naujos kadencijos valdyboje valdybos narius, kurie užtikrins „Ignitis grupės“ strategijos įgyvendinimo tęstinumą, o nauji valdybos nariai atneš naujų kompetencijų“, – sako grupės stebėtojų tarybos pirmininkas Alfonso Faubelis.

Naujos kadencijos valdybos nariai ir grupės vadovas, užbaigus prevencinio patikrinimo procedūras, turėtų būti paskirti stebėtojų tarybos ir valdybos sprendimais iki vasario pabaigos.

Grupės valdyba yra sudaroma iš penkių narių, renkamų ketverių metų kadencijai grupės Stebėtojų tarybos sprendimu. Vadovaujantis Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės korporatyvinio valdymo gairių aprašo reikalavimais, valdybos pirmininkas renkamas grupės vadovu.

Atranka į grupės valdybos narių ir grupės vadovo pozicijas buvo paskelbta 2021 m. lapkričio 29 d., kandidatai paraiškas pateikti galėjo iki 2021 m. gruodžio 20 d. (imtinai). Iš viso sulaukta 73 paraiškų į 5 pozicijas.

Kandidatų vertinimą ir pirminius pokalbius atliko išorės partneris – vadovų ir vadovaujančio personalo paieška ir atranka užsiimanti agentūra „J. Friisberg & Partners“. Įvertinus kandidatų atitikimą kvalifikaciniams reikalavimams, kompetencijas, darbines patirtis, Skyrimo ir atlygio komitetas, veikiantis prie Grupės stebėtojų tarybos, atrinko 11 kandidatų, su kuriais komiteto nariai bei stebėtojų tarybos nariai įvykdė pokalbius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius