Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ planuoja artimiausiais metais žengti į daugiau kaip 10 naujų rinkų

Švedijos baldų milžinė „Ikea“ planuoja artimiausiais metais įžengti į daugiau kaip 10 naujų rinkų ir, be kita ko, pirmą kartą pradėti darbą Lotynų Amerikoje.
Rygoje atidaryta IKEA parduotuvė
Rygoje atidaryta IKEA parduotuvė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 2 IKEA Baldai

Iki 2025 metų „Ikea“ tikisi aprėpti galimą 3 mlrd. vartotojų auditoriją, pareiškė bendrovė.

Vienos pirmųjų eilėje yra Čilė, Kolumbija ir Peru.

„Ikea“ gaminiai taip pat pasirodys prekyboje Meksikoje, Estijoje, Puerto Rike, Omane, Liuksemburge, Makao, Ukrainoje ir Filipinuose.

„Pasiūlysime įvairių naujų būdų pirkti „Ikea“ produktus – internetu, atokesnėse vietovėse ir miestų centruose. Įvesime mažesnio dydžio parduotuvių formatą ir siūlysime platų lanksčių ir prieinamų paslaugų asortimentą“, – pažymėjo „Inter Ikea“ vadovas Torbjornas Loofas.

Per dvylika mėnesių iki rugpjūčio 31 dienos „Inter Ikea“ įplaukos, pakoreguotos dėl valiutos kursų svyravimų, padidėjo 4,5 procento. Bendri mažmeniniai pardavimai – ir prekių, ir paslaugų – išaugo nuo 38,3 mlrd. eurų metais anksčiau iki 38,8 mlrd. eurų.

Praėjusiais finansiniais metais „Ikea“ įžengė į Indijos ir Latvijos rinkas ir visame pasaulyje atidarė iš viso 19 naujų parduotuvių.

Šiais finansiniais metais, kurie pasibaigs 2019-ųjų rugpjūtį, planuojama atidaryti 15 didžiųjų parduotuvių. Pirmoji iš jų rugsėjį pradėjo veikti Bahreine.

Lotynų Amerikoje pirmoji „Ikea“ parduotuvė atsiras Čilės sostinėje Santjage 2020 metų pabaigoje. Po to numatoma atidaryti didžiąsias parduotuves Limoje (Peru) ir Bogotoje (Kolumbija).

Kol kas iš visų Lotynų Amerikos šalių bendrovė veikia tik Dominikos Respublikoje.

Švedijos „Ikea“ – vienas didžiausių pasaulyje mažmeninės prekybos baldais ir namų apyvokos prekėmis tinklų – daugiau kaip 50 pasaulio šalių turi 422 parduotuves, kuriose praėjusiais finansiniais metais apsilankė 957 mln. pirkėjų. Bendrovė taip pat turi elektronines parduotuves 35 šalyse ir jų svetainėse praėjusiais finansiniais metais buvo užfiksuota 2,5 mlrd. apsilankymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius