-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imituodamos laisvą nuo mokesčių prekybą, bendrovės siekė nemokėti 150 tūkst. litų PVM

Alytaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Alytaus AVMI) informuoja, kad patikrinimų metu nustatė dvi Alytaus apskrities bendroves, kurios imituodamos laisvą nuo mokesčių „TAX FREE SHOPPING“ prekybą, pritaikė 0 proc. PVM tarifą ir ne Europos Sąjungos teritorijoje gyvenantiems užsieniečiams neteisėtai grąžino daugiau kaip 150 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio ( PVM).
Pinigai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Alytaus AVMI specialistai, atlikdami naujų PVM mokesčių mokėtojų kontrolę, patikrino Alytuje garso ir vaizdo įrangos mažmeninę prekybą vykdančią bendrovę. Nuvykus registruotu adresu, mokesčių specialistams niekas durų neatidarė, nesimatė ir iškabų, nurodomųjų ženklų, kad įmonė galėtų prekiauti garso aparatūra. Patikrinimo metu įmonei papildžius duomenis ir nurodžius kitą veiklos vietą, į Šalčininkus nuvykę mokesčių specialistai vėl rado užrakintą sandėliuką be jokių reklaminių iškabų ar kitų ženklų, nurodančių įsikūrus bendrovę. Įmonės vadovas, Baltarusijos pilietis, atvyko į Alytaus AVMI ir pateikė buhalterinės apskaitos dokumentus tik po mokesčių administratoriaus nurodymo. 

Bendrovės į valstybės biudžetą turės sumokėti daugiau kaip 150 tūkst. PVM.

„Patikrinimo metu paaiškėjo, kad įmonė, vykdanti laisvą nuo mokesčių prekybą, per pusmetį pardavė garso aparatūros už daugiau kaip 370 tūkst. litų. Prekės parduotos ne atsitiktiniams užsienio piliečiams, o vis tiems patiems keturiems Baltarusijos gyventojams. Be to, didžiąją dalį prekių įsigijo pats bendrovės vadovas. Iš patikrinimo metu surinktos informacijos negalima nustatyti, kokiomis aplinkybėmis ir kur vyko prekių pardavimas, atsiskaitymas grynaisiais pinigais, kur buvo išrašomos PVM sąskaitos faktūros, kasos pajamų orderiai ir jų kvitai. Nustatyti faktai rodo, kad įmonė 0 proc. PVM tarifą taikė ir PVM grąžinimą vykdė neteisėtai, – sako Alytaus AVMI Mokestinių prievolių skyriaus vedėja, atliekanti viršininko funkcijas, Zita Jarmalienė. 

Panaši situacija paaiškėjo ir su kita Druskininkuose registruota įmone, kuri prekių pardavimą vykdė tik vienam Baltarusijos gyventojui, įsigytos prekės dėl savo rūšies ir kiekio negali būti laikomos skirtomis asmeniniams tikslams, neaišku, kokiomis aplinkybėmis ir kur vyko prekių pardavimas bei atsiskaitymas grynaisiais pinigais. 

Minėtos bendrovės į valstybės biudžetą turės sumokėti daugiau kaip 150 tūkst. PVM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius