-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 21

Įmonės imasi įvairių vilionių bandydamos pritraukti darbuotojus: ne tik nuveža, bet ir apgyvendina

Matote darbo skelbimą su pasiūlymu nuvežti į darbą ir parvežti iš jo ar net apgyvendinti? Pasitikrinkite, kur reikėtų dirbti. Greičiausiai tai bus toliau nuo miesto centro ar užmiestyje esanti darbo vieta, kuri vilioja nedaugelį. Dėl šios priežasties įmonės yra priverstos pažerti įvairių naudų, kad tik rastų darbuotojų.
Valymo įrenginių gaminimo įmonė „August ir Ko“
Valymo įrenginių gaminimo įmonė „August ir Ko“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuveža ir parveža

Darbo skelbimų portalo „CV-Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė jau kelerius metus stebi augantį skaičių tokių darbo skelbimų, kuriuose siūloma žmones į darbo vietą nuvežti ir parvežti iš jos.

Anot jos, dažnai tai siūlo transporto, sandėliavimo ar gamybos įmonės, kurios savo gamybines, sandėliavimo ar kitas patalpas, terminalus turi užmiestyje.

„Visi supranta, kad žmonėms svarbu, jog darbo vieta būtų kuo arčiau namų. Jei atstumas didelis ir tą vietą sunku pasiekti viešuoju transportu, reikia naudotis savo automobiliu, tada žmonės pradeda dvejoti, ar tikrai nėra kito varianto, gal reikėtų pasidairyti kito darbo pasiūlymo, kuris nesukeltų tiek problemų vien dėl nuvažiavimo.

Todėl dažnai labai sudėtinga rasti ir pritraukti darbuotojų į toliau nuo miesto centrų esančias darbo vietas. Tai suprasdamos įmonės siūlo juos į darbo vietą nuvežti“, – 15min kalbėjo R.Karavaitienė.

Įmonės nuotr./Rita Karavaitienė
Įmonės nuotr./Rita Karavaitienė

Ji paminėjo ir įmonių, įsikūrusių Kauno laisvosios ekonomikos zonoje (LEZ), atvejį. Anot jos, buvo specialiai suderinti viešojo transporto maršrutai, kad darbuotojai į įmones atvyktų laiku ir paskui galėtų patogiai grįžti namo.

„Žinoma, priklauso viskas ir nuo darbo pozicijos. Jeigu tai gamybos vadovas, įmonė jam gali pasiūlyti tarnybinį automobilį ar degalų kompensavimą, jei jis naudojasi savo automobiliu. Bet jei tai gamybos linijos operatorius, jam bus pasiūlytas nuvežimas ir parvežimas iš darbo“, – paminėjo R.Karavaitienė.

Net ir apgyvendina

Tačiau nuvežti ir parvežti iš darbo siūloma ne tik dirbant miesto ar užmiesčio ribose.

Štai neseniai „Maxima“ paskelbė ieškanti darbuotojų logistikos centruose Vilniuje, esančiuose Kirtimų ir Metelių gatvėse. Į komandą norima priimti sandėlio ir sandėlio rampos darbuotojų, užsakymų komplektuotojų bei priėmimo rampos darbuotojų.

Šiems darbuotojams įmonė siūlo ne tik transportavimą, bet ir apgyvendinimą, kaip papildomas naudas. O tai žadama tam, kad būtų galima priimti darbuotojus net iš kitų miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius