Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija skyrė dar vieną baudą „Google“

Indijos konkurencijos priežiūros tarnyba antradienį skyrė „Google“ 113 mln. JAV dolerių baudą dėl „nesąžiningos“ mokėjimų apdorojimo praktikos, praėjus vos savaitei, kai buvo skirta ankstesnė didesnė bauda dėl piktnaudžiavimo dominavimu rinkoje.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 „Google“ Indija

Kalifornijoje įsikūrusios bendrovės „Android“ mobiliojo ryšio operacinė sistema yra neabejotinai dominuojanti sistema Indijoje ir naudojama 95 proc. visų šalies išmaniųjų telefonų, teigia tyrimų agentūra „Counterpoint“.

Nepriklausomi kūrėjai platina „Android“ pritaikytą programinę įrangą per programėlių parduotuvę „Google Play“, tačiau yra priversti naudoti „Google“ atsiskaitymų apdorojimo sistemą, kad gautų mokėjimus iš vartotojų.

Ši politika yra „nesąžininga programų kūrėjams taikoma sąlyga“, sakoma Indijos konkurencijos priežiūros komisijos (CCI) pranešime, kuriame pranešta apie baudą.

„Google“ „vienpusė ir savavališka“ atsiskaitymų apdorojimo praktika atima kūrėjų „pasirinkimą naudoti jiems patinkančią mokėjimų sistemą“, priduriama pranešime.

CCI nurodė „Google“ leisti programų kūrėjams naudotis trečiųjų šalių atsiskaitymų apdorojimo sistemomis ir sudaryti vienodas sąlygas konkuruojančioms mokėjimų apdorojimo sistemoms.

Tai yra antroji finansinė bauda, ​​kurią CCI skyrė „Google“ vos per kelias dienas.

Praėjusią savaitę priežiūros institucija skyrė bendrovei 162 mln. JAV dolerių baudą nusprendusi, kad IT milžinė sukonfigūravo „Android“ taip, jog išstumtų potencialius „YouTube“, „Chrome“ ir kitų populiarių „Google“ programų konkurentus.

Reguliuotoja taip pat įpareigojo bendrovę nesudaryti jokių susitarimų su išmaniųjų telefonų gamintojais, kurie skatintų juos parduoti tik „Android“ pagrindu veikiančius įrenginius arba naudoti tik jos programinę įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius