Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijos bankas uždraudė „Mastercard“ šalyje leisti naujas mokėjimo korteles

Indijos centrinis bankas pasaulinei mokėjimų milžinei „Mastercard“ neribotam laikui uždraudė leisti naujas debeto, kredito ir iš anksto apmokėtas korteles klientams šioje šalyje.
„MasterCard“
„MasterCard“ / 123rf nuotr.

Draudimas įsigalios liepos 22 dieną.

Indijos bankas bendrovę apkaltino duomenų saugojimo taisyklių pažeidimu.

Pasak centrinio banko, „Mastercard“ nesilaikė taisyklių, pagal kurias reikalaujama, kad užsienio mokėjimų sistemos duomenis apie Indijoje atliktas operacijas saugotų išimtinai Indijos teritorijoje, kad reguliavimo institucija turėtų „nevaržomą galimybę priežiūros tikslais susipažinti“ su operacijų duomenimis.

Tarptautiniai mokėjimo paslaugų teikėjai, tokie kaip „Mastercard“, „Visa“ ir „American Express“, aktyviai priešinasi šioms taisyklėms, dėl kurių, anot jų, auga jų išlaidos verslui Indijoje.

„Nors praėjo daug laiko ir bendrovei buvo sudaryta pakankamai galimybių, padarėme išvadą, kad „Mastercard“ nesilaiko nurodymų dėl mokėjimų sistemų duomenų saugojimo“, – nurodoma centrinio banko paskelbtame pranešime.

Indijos bankas pažymėjo, jog esamiems „Mastercard“ klientams šis draudimas nebus taikomas.

Kiek anksčiau šiais metais Indijos centrinis bankas dėl tokių pat pažeidimų uždraudė leisti naujas korteles „American Express“ ir „Diners Club“.

Londone įsikūrusio mokėjimų startuolio PPRO duomenimis, „Mastercard“ pernai teko 33 proc. visų Indijoje atliktų mokėjimų kortelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius