Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indonezija planuoja 10 proc. skaitmeninių paslaugų mokestį užsienio bendrovėms

Indonezija nuo liepos 1 dienos pradės taikyti 10 proc. pridėtinės vertės mokestį užsienio bendrovių teikiamoms skaitmeninėms paslaugoms, pranešė finansų ministerija, o mokestis gali būti taikomas tokioms interneto milžinėms kaip „Spotify“ ir „Netflix“.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123rf.com nuotr.

Vyriausybė teigė, kad gali būti apmokestinti produktai ir paslaugos, įskaitant vaizdo žaidimus, muziką ir filmų transliaciją.

„Mokestis už užsienio bendrovių skaitmeninius gaminius yra vyriausybės pastangų sukurti vienodas sąlygas visoms įmonėms dalis“, – teigiama mokesčių inspekcijos pranešime.

Taip pat tokiu būdu siekiama padidinti valstybės pajamas, kurios bus panaudotos sušvelninti COVID-19 poveikio padarinius didžiausiai Pietryčių Azijos ekonomikai.

„Google“ ir Singapūro nepriklausomo investicijų fondo „Temasek“ užsakytas tyrimas parodė, kad Indonezijos sparčiai augantis interneto sektorius 2019 metais buvo vertinamas 40 mlrd. JAV dolerių, o iki 2025 metų šis skaičius padidės daugiau nei trigubai.

Technologijų įmonės dažnai moka nedidelius mokesčių šalyse, kurioje nėra įsikūrusios.

Visas pasaulis mėgina atrasti priimtiną modelį, kad būtų galima apmokestinti pajamas, gautas už internetinę prekybą ir reklamą, tačiau Vašingtonas tvirtina, kad tiksliniai mokesčiai yra nukreipti prieš tokias amerikiečių bendroves kaip „Google“, „Apple“, „Facebook“, „Amazon“ ir „Netflix“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius