Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

„Infobalt“ vadovas Paulius Vertelka: IRT klausimus turėtų spręsti Ūkio ministerija

Šalies informacinių ir ryšių technologijų (IRT) kompetencijos turėtų būti konsoliduotos vienoje ministerijoje ir panašu, kad tai bus daroma Ūkio ministerijoje, sako asociacijos „Infobalt“ vadovas.
Paulius Vertelka
Paulius Vertelka / 15min nuotr.

„Vienas iš mūsų siūlymų yra konsoliduoti IRT ir inovacijų kompetencijas vienoje ministerijoje. Panašu, kad link to krypstama, kad turėtume vieną galingą instituciją. Dabar esame užstrigę su visomis europinėmis investicijomis dėl to, kad kažkas nesusitaria, nežino, interesai kertasi. Mums akivaizdžiai reikia stipresnio stratego su sprendžiamąja galia“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo asociacijos vykdomasis direktorius Paulius Vertelka.

Anot jo, asociacijos siekis, kad už IRT klausimų sprendimą būtų atsakingas bent jau viceministras.

„Programa minimum yra turėti viceministrą, bet mūsų tikslas, kad pačiam ministrui vienas iš prioritetų būtų IT klausimai. Tokio žmogaus Lietuvoje neturėjome ilgą laiką“, – sakė „Infobalt“ vadovas.

Jis teigė iš būsimų valdančiųjų girdėjęs, jog IRT kompetencijos bus perkeltos į Ūkio ministeriją, dalį klausimų sprendimo perkeliant iš Susisiekimo ministerijos institucijų.

„Didžiausias iššūkis dabar yra surasti žmones tarp valdančiųjų, kuriems IRT sektorius būtų įdomus, kuriuos mes galėtume šviesti, su kuriais būtų galima diskutuoti“, – teigė P.Vertelka.

Ūkio ministerijai dabar pavaldi Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, Lietuvos inovacijų centras, Klaipėdos, Šiaurės miestelio Vilniuje ir Kauno mokslo ir technologijų parkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius