„INIKTI wind“ už 5,1 mln. Eur statys vėjo jėgaines „ACME Grupės“ bendrovei

Vėjo jėgainių statytoja „INIKTI wind“ pasirašė 5,1 mln. Eur vertės sutartį su „ACME Grupės“ bendrove „Pirmas vėjas“ dėl vėjo jėgainių projekto vystymo ir statybos. „INIKTI wind“ iki šių metų lapkričio turės įrengti 6 vėjo jėgaines, kurių bendra galia sieks 13,8 MW, rašoma pranešime spaudai.
Vėjo jėgainė
Vėjo jėgainė / 123RF.com nuotr.

„Tvarumas ir tvari energija – tai viena iš strateginių „ACME Grupės“ verslo krypčių, su kuria pradėjome dirbti prieš kelerius metus. Pernai bendrovių grupė investavo ir kryptingai dirbo su saulės parkų vystymu, šiemet pradėjome dirbti su mums dar nauja vėjo energetika. 2021 metų pabaigoje įsigijome penkių jau veikiančių vėjo jėgainių parką (9 MW galios), o dabar ketiname įrengti šešių vėjo jėgainių parką Šilutės ir Kelmės rajonuose.

Tikimės, ši veiklos kryptis prisidės prie Lietuvos strategijos – iki 2050 metų 100 proc. elektros energijos gaminti iš atsinaujinančių energijos išteklių. Žinant esamas geopolitines aplinkybes, manome, kad tai galėtų įvykti ir anksčiau“, – teigia „ACME Grupės“ vadovas Sergej Artemiuk.

Pagal pasirašytą sutartį „INIKTI wind“ įsipareigoja iki šių metų lapkričio mėnesio pastatyti šešias 70 metrų aukščio „Enercon E70“ vėjo jėgaines – vienos jėgainės dydis atitinka 23 aukštų daugiabutį. 6 vėjo jėgainių parko pagaminamos žaliosios elektros energijos kiekis patenkins apie 7 tūkst. namų ūkių metų elektros energijos suvartojimo poreikį. Ateinančius 15 metų „INIKTI wind“ taip pat užtikrins sumontuotų vėjo jėgainių techninę priežiūrą, užtikrindama sklandų jėgainių veikimą.

„Tai tikrai ambicingas projektas – tiek apimties ir, ypač, terminų prasme. Nors vidutiniškai vieną tokio tipo vėjo jėgainę patyrusi komanda sumontuoja per 13 valandų, tačiau kelis mėnesius užtrunka statybos dokumentų parengimas ir visų leidimų gavimas, vėliau teks operatyviai tiesti kelius, lieti pamatus ir transportuoti įsigytas jėgaines iki objekto. Bendrai rinkoje pastebime ženkliai išaugusį ir vėjo jėgainių poreikį, ir padidėjusią sklypų, kuriuose tokius projektus būtų galima vystyti, paklausą“, – pasakojo „INIKTI wind“ vadovas Aivaras Stumbras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius