Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Intel“ investuos 20 mlrd. JAV dolerių į dviejų naujų lustų gamyklų statybą JAV

JAV lustų milžinė „Intel“ antradienį pranešė planuojanti investuoti 20 mlrd. JAV dolerių į dviejų naujų lustų gamyklų statybą Arizonos valstijoje JAV, siekdama padidinti gamybos apimtis JAV ir Europoje.
„Intel“
„Intel“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas priimtas tuo metu, kai minėtame regione įvairios šalys ir įmonės dėl pasaulinio mikroschemų trūkumo yra priverstos vis labiau pasikliauti Azijos gamintojais.

„Intel“ investicijos padės išsaugoti JAV technologines naujoves ir lyderystę, sustiprins JAV ekonominį ir nacionalinį saugumą, apsaugos ir sukurs tūkstančius darbo vietų aukštųjų technologijų ir didelių atlyginimų srityje“, – sakoma prekybos sekretorės Ginos Raimondo pranešime.

„Intel“ vadovas Patas Gelsingeris internetu transliuotame pranešime apie bendrovės strategiją paskelbė apie investicijas, įmonei susiduriant su spaudimu sugalvoti būdų, kaip atremti nuožmią konkurenciją.

„Intel“ yra vienintelė įmonė, turinti reikiamos programinės įrangos, silicio ir platformų, pakavimo ir didelio masto gamybos procesų pajėgumų, kuria klientai gali remtis pereidami prie naujos kartos naujovių“, – pažymėjo P.Gelsingeris.

Jis pabrėžė, kad „Intel“ ketina ir toliau gaminti mikroschemas savo gamyklose, taip pat bendradarbiaudama su kurių savo produktų linijų gamintojomis–trečiosiomis šalimis.

Siekdama tapti viena pagrindinių lustų gamintojų Jungtinėse Valstijose ir Europoje, „Intel“ steigia naują gamybos padalinį pavadinimu „Foundry Services“.

„Intel“ pranešė, kad per paskutinį praėjusių metų ketvirtį uždirbo 20 mlrd. JAV dolerių pajamų – panašiai kaip ir prieš metus, stipriai parduodant išliekant dideliems asmeninių kompiuterių pardavimams.

Bendrovė pranešė, kad ketvirčio grynosios pajamos siekė 5,9 mlrd. JAV dolerių – 1 mlrd. JAV dolerių mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Šių metų pradžioje „Intel“ patvirtino dividendų grynaisiais padidinimą iki 1,39 JAV dolerio už akciją – šis žingsnis gali būti laikomas mėginimu palankiai nuteikti investuotoją Danielį Loebą iš „Third Point“, kuris paragino „Intel“ sustiprinti savo silpstančią poziciją lustų rinkoje.

Rizikos draudimo fondas nurodė įmonei apsvarstyti galimybę pasitelkti gamintojus iš išorės, kad neatsiliktų nuo konkurentų šiame sektoriuje, pavyzdžiui, Taivane įsikūrusios TSMC ir Pietų Korėjos milžinės „Samsung“.

Nors „Intel“ išlieka viena pirmaujančių lustų kompanijų pasaulyje, sparčiai augančiame mobiliųjų įrenginių segmente įmonė atsiliko nuo konkurentų, o jos lustų palaipsniui atsisako „Apple“, kuri pati kuria savo mikroprocesorius kompiuteriams „Mac“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius