Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Intel“ perka Izraelio „Mobileye“ už 15,3 mlrd. JAV dolerių

JAV kompiuterinių lustų gamybos milžinė „Intel“ sutiko įsigyti Izraelio automobilių technologijų įmonę „Mobileye“ už 15,3 mlrd. JAV dolerių, įskaitant įmonės skolą.
„Mobileye“ bendradarbiaus su BMW
„Mobileye“ bendradarbiaus su BMW / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Izraelio žiniasklaida kiek anksčiau pranešė, kad šis tarptautinis Izraelio įmonės įsigijimas yra didžiausias šalies technologijų sektoriaus istorijoje. „Intel“ ir „Mobileye“ bendradarbiauja su Vokietijos automobilių gamintoja BMW kuriant autonominius automobilis.

„Susijungusiosios įmonės turėtų paspartinti inovacijų kūrimą automobilių sektoriuje, o „Intel“ turėtų tapti pirmaujančia technologijų tiekėja sparčiai augančioje visiškai arba iš dalies autonominių automobilių rinkoje“, – rašoma bendrame įmonių pranešime.

„Intel“ skaičiavimais, šios rinkos apimtis iki 2030 metų padidės iki 70 mlrd. JAV dolerių.

Spėjama, kad sandoris bus užbaigtas per kitus devynis mėnesius. Jį jau patvirtino abiejų įmonių valdybos, tačiau dar reikia gauti akcininkų ir reguliavimo institucijų leidimus.

1999 metais įkurta „Mobileye“ – viena iš pasaulio lyderių, veikiančių kompiuterinių vaizdo sistemų, žemėlapių, lokalizacijos ir kompiuterių valdymo procesų automobiliams kūrimo srityje. Ši bendrovė kuria programinę įrangą apdoroti duomenis, kuriuos surenka automobilio jutikliai ir kameros. Vėliau šie duomenys naudojami užkirsti kelią avarijoms, juos naudoja ir pagalbos vairuotojui sistema.

Viena iš tokių „išmanių“ kamerų gali matuoti atstumą iki objektų kelyje, sekti ženklinimą ir teikti rekomendacijas vairuotojui, kad būtų išvengta susidūrimo.

2016 metais BMW paskelbė nusprendusi kartu su „Mobileye“ ir „Intel“ įgyvendinti autonominių automobilių projektą. Šių metų antrąjį pusmetį BMW JAV ir Europos keliuose pradės bandyti maždaug 40 autonominių automobilių. Jų komercinė gamyba turėtų būti pradėta iki 2021 metų.

„Mobileye“ akcijų kursas Niujorke pirmadienį pašoko 31 procentu. Penktadienio prekybos sesijos pabaigoje įmonės kapitalizacija sudarė 10,6 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius