-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Inter RAO Lietuva“ teigia vis dar neturinti informacijos apie sankcijas

Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ netiesiogiai valdoma rusiškos elektros tiekėja „Inter RAO Lietuva“ teigia vis dar neturinti informacijos apie areštuotas sąskaitas. Siekdama išvengti neaiškumų įmonė žada kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją.
Elektra
Elektra / 123RF.com nuotr.

„Kovo 16 dieną kai kuriose masinės informacijos priemonėse buvo paskelbta, kad „Inter RAO Lietuvos“ (...) galimybė disponuoti sąskaitomis yra apribota, tačiau bendrovė neturi informacijos, kad jai ar jos dukterinėms įmonėms būtų taikomos ribojamos priemonės (...) atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais kenkiama Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba į juos kėsinamasi“, – per Varšuvos vertybinių popierių biržą, kur prekiaujama įmonės akcijomis, pranešė bendrovė.

Gavusi informacijos iš URM, bendrovė žada apie tai informuoti investuotojus.

Trečiadienį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) patvirtino, jog „Inter RAO“ kontroliuojama „Inter RAO Lietuva“ negali disponuoti bankų sąskaitomis.

„Inter RAO Lietuvos“ 51 proc. paketas priklauso Suomijoje registruotai „RAO Nordic“, o šią valdo „Inter RAO“ – jos direktorių tarybai pirmininkauja Vakarų sankcionuojamas Rusijos oligarchas Igoris Sečinas, dėl savo ryšių su Kremliumi patekęs į sąrašą asmenų, kuriems dėl karo Ukrainoje taikomos ES sankcijos.

Nuo ketvirtadienio „Inter RAO Lietuvos“ akcijos taip pat bus išbrauktos iš prekybos „First North“ užsienio akcijų prekybos sąrašo, pranešė „Nasdaq“ Vilniaus birža.

BNS skaičiavimais, „Inter RAO Lietuva“ pernai perdavė 16,5 proc. Lietuvoje suvartotos elektros energijos. Bendrovė skelbia pernai Lietuvoje pardavusi 1,96 teravatvalandės (TWh) elektros energijos. „Litgrid“ duomenimis, pernai Lietuvoje iš viso suvartota 11,84 TWh elektros energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius