Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invalda LT“ perka „Finastos“ grupę

Viena didžiausių turtą valdančių ir investuojančių bendrovių Lietuvoje „Invalda LT“ kartu su partneriais antradienį pasirašė banko „Finasta“ grupės įsigijimo sutartį.
Bankas „Finasta“
Bankas „Finasta“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, iš viso už „Finastos“ grupę bus sumokėta 7 mln. eurų (galutinė kaina gali didėti ar mažėti priklausomai nuo banko „Finasta“ nuosavo kapitalo pokyčio iki sandorio užbaigimo).

„Invalda LT“ įsigis po 78,28 proc. banko „Finasta“ bei finansų maklerio įmonės „Finasta“ akcijų bei po 100 proc. turto valdymo įmonių „Finasta Asset Management“ Lietuvoje ir Latvijoje. Kaina už „Invaldos LT“ perkamas akcijas – 6,131 mln. eurų. Sandorius planuojama užbaigti gavus Konkurencijos tarybos bei Latvijos finansų ir kapitalo rinkų priežiūros komisijos leidimus, dėl kurių jau kreiptasi.

„Tikimės, kad sandoris suteiks „Finastai“ stabilumą ir leis sustiprinti klientų pasitikėjimą“, – sakė „Invaldos LT“ prezidentas Darius Šulnis.

Pasak jo, „Finastos“ bankas ir finansų maklerio įmonė „Finasta“ įsigyjami kartu su Audriumi Žiugžda bei kitais partneriais.

Tikimės, kad sandoris suteiks „Finastai“ stabilumą ir leis sustiprinti klientų pasitikėjimą, – sakė „Invaldos LT“ prezidentas Darius Šulnis.

„Turto valdymo bendrovių įsigijimas Lietuvoje ir Latvijoje, kurios turi beveik 100 tūkst. klientų ir valdo apie 170 mln. eurų turto, išplės mūsų pagrindinį turto valdymo verslą“, – sakė D. Šulnis.

2014 m. rugsėjį „Invalda LT“ taip pat įsigijo specializuotą pensijų fondų valdymo įmonę „MP Pension Funds Baltic“.

„Finastos“ grupę sudaro AB bankas „Finasta“, UAB „Finasta Asset Management“, AB FMĮ „Finasta“ bei Latvijos IPAS „Finasta Asset Management“. 2013 m. pabaigoje šių įmonių nuosavo kapitalo vertė siekė 7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius