-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invegai“ 20 metų: kviečia prie Baltojo tilto aplankyti įspūdingą meno instaliaciją

INVEGA („Investicijų ir verslo garantijos“) mini savo veiklos 20-metį. Įmonė savo ilgametę veiklą nusprendė įprasminti nepaprastu meno kūriniu prie Baltojo tilto. Švęsti kartu su INVEGA kviečiami visi norintys – šiuolaikinio meno instaliacijos „Viršūnės“ atidarymo ceremonija prasidės gruodžio 2 d. 16.30 val.
Agnė Kišonaitė
Agnė Kišonaitė / „Invegos“ nuotr.

Tiesioginę meno instaliacijos atidarymo ceremoniją stebėti galima per 15min.lt ir „Invega“ „Facebook“ paskyrą.

Menas įprasmina veiklą

Lapkričio 29 d. „Invega“ mini savo veiklos 20-metį , simboliška šį skaičių įmonė pasitinka su beveik 20 kartų išaugusiu darbuotojų skaičiumi. Gruodžio 2 d. „Invega“ kviečia visus prie Vilniaus Baltojo tilto, kur vyks – šiuolaikinio meno instaliacijos „Viršūnės“, įprasminančios įmonės veiklą, atidarymas.

„Invegos“ nuotr./Meninės instaliacijos „Viršūnės“ statyba
„Invegos“ nuotr./Meninės instaliacijos „Viršūnės“ statyba

INVEGOS marketingo vadovė A.Slapšienė atviravo, kad nuo pat pradžių norėta šią sukaktį paminėti netradiciškai – ne pranešimais ar žinutėmis. Komanda ilgai suko galvą, kol galiausiai kilo mintis – įprasminti veiklos dvidešimtmetį menu, o tai įgyvendinti padėjo menininkė Agnė Kišonaitė. „Mūsų išsakytos mintys menininkę Agnę Kišonaitę labai sudomino ir kartu tai buvo tikras iššūkis – kiek žinau, jai nebuvo tekę dirbti su tokiomis užduotimis, kai skaičius ir įvykius reikia paversti menu. Tačiau Agnė labai kūrybinga ir konceptuali – ji turi Dievo dovaną greitai sukurti idėją ir gana tiksliai mene pavaizduoti net ir pačius keisčiausius objektus. Jos pasiūlyta meno forma mums iškart patiko“, – tikino A.Slapšienė.

Per 20 veiklos metų INVEGA sukūrė ir įgyvendino 55 verslo finansavimo priemones: paskolas, garantijas, rizikos kapitalo investicijų ir kompensacijų mechanizmus. Iš viso skaičiuojama, kad INVEGA suteikė finansavimą daugiau nei 47 tūkst. šalies verslo projektų. Bendrovės investicijų portfelis siekia daugiau kaip 2 mlrd. eurų. INVEGA intensyviai dirbo ties privačių finansuotojų įtraukimu į valstybės finansų rinką – per 20 metų INVEGA pritraukė daugiau nei 1,4 mlrd. eurų privataus kapitalo lėšų. Šiuos įmonės pasiekimus menininkei A. Kišonaitei pavyko įprasminti šiuolaikinio meno instaliacijoje, pavadinimu „Viršūnės“. Tai buvo labai įdomus ir išskirtinis iššūkis, tikina pati menininkė, prie kūrinio dirbusi daugiau nei 3 mėnesius.

„Ši užduotis nebuvo paprasta. Per tuos dvidešimt metų įmonė tikrai daug nuveikė ir norėjau tai tinkamai atskleisti. Man patinka turėti laiko vizijai apmąstyti, nemėgstu to daryti paskubomis, noriu gerai įvertinti poreikį, mintį, apgalvoti ją iš visų pusių. Prie šio projekto dirbome su visa „Invegos“ komanda, jie vienbalsiai pasitiko kalnų, jų viršūnių idėją. Džiaugiuosi, kad „Invegai“ tai patiko, o man buvo – puiki savirealizacija“, – kalbėjo menininkė.

„Invegos“ nuotr./Meninės instaliacijos „Viršūnės“ statyba
„Invegos“ nuotr./Meninės instaliacijos „Viršūnės“ statyba

Didžiulę šviečiančią 50 m pločio ir 100 m ilgio meno instaliaciją šalies piliečiai galės aplankyti iki 2022 m. pradžios. Atidarymo transliaciją taip pat bus galima stebėti gyvai INVEGOS socialinio tinklo Facebook paskyroje ir 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius