„INVL Baltic Real Estate“ galės supirkti savo akcijas

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovei „INVL Baltic Real Estate“ suteikta teisę supirkti savo akcijas.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šis ir kitus sprendimai dėl bendrovės įstatų pakeitimo priimti sausio 14 dieną vykusiame akcininkų susirinkime, pranešė „INVL Baltic Real Estate“.

„Teise supirkti savo akcijas bus naudojamasi tuo atveju, kai akcijos kaina rinkoje bus mažesnė už grynųjų aktyvų vertę (GAV). Tai suteiks akcininkams papildomų likvidumo galimybių, o „INVL Baltic Real Estate” įsigijus akcijų pigiau nei GAV, likusių akcijų vertė turėtų išaugti”, – pranešime sakė „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.

Teise supirkti savo akcijas bus naudojamasi tuo atveju, kai akcijos kaina rinkoje bus mažesnė už grynųjų aktyvų vertę (GAV).

Susirinkimo metu taip pat nuspręsta įstatuose pakoreguoti sėkmės mokesčio, mokamo už „INVL Baltic Real Estate“ valdymą jo valdymo įmonei „INVL Asset Management“, skaičiavimo metodiką. Atnaujinta metodika užtikrins, kad šio mokesčio apskaičiavimo ir išmokėjimo taisyklės atitiktų gerąją tarptautinę praktiką ir apimtų visas sumas, kurios buvo faktiškai išmokėtos akcininkams.

Atsižvelgiant į reguliatoriaus nuomonę, kad dalis priimtų sprendimų dėl įstatų pakeitimų yra esminiai, „INVL Baltic Real Estate“ akcininkams, kurie sausio 7dieną turėjo bendrovės akcijų ir nedalyvavo sausio 14 dieną vykusiame susirinkime ar nepritarė priimtiems sprendimams, suteikta galimybė parduoti akcijas už grynųjų aktyvų vertę.

Pasak V.Bakšinsko, šis akcijų išpirkimas yra formali pokyčių įgyvendinimo proceso dalis, tad parduoti akcijų per jį nėra privaloma. Pagrindinis „INVL Baltic Real Estate“ komandos tikslas – investuotojų turto vertės didinimas, tad tikintiems bendrovės perspektyva, toliau išlaikyti akcijas taip pat geras sprendimas.

123RF.com nuotr./Pinigai
123RF.com nuotr./Pinigai

„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, taip pat „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio.

Bendrovės šiuo metu valdomo turto plotas yra 25,8 tūkst. kv. metrų, vertė – 23,5 mln. eurų.

„INVL Baltic Real Estate“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos papildomajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius