-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IONITY Baltijos šalyse diegs greitojo įkrovimo stotelių tinklą

Didelės galios įkrovimo tinklą elektromobiliams Europoje plėtojanti bendra automobilių gamintojų “BMW Group”, “Daimler AG”, “Ford”, ir “Volkswagen Group” bei “Porsche AG” įmonė IONITY pasirašė sutartį su Lietuvos transporto inžinerijos bendrove UAB GATAS dėl 6 stotelių tinklo plėtros Baltijos šalyse iki 2020 m. pabaigos.
Jan Haugen Ihle
Jan Haugen Ihle / Asmeninio arch. nuotr.

3 IONITY stotelės iki kitų metų pabaigos bus įdiegtos Lietuvoje, o dar trys – Latvijoje ir Estijoje. Kol kas IONITY nenurodo konkrečių stotelių buvimo vietų, tačiau pabrėžia, kad bendrovė orientuojasi į tarptautinio tranzito maršrutus ir ilgas keliones, o visose Baltijos šalyse partneriu jau anksčiau buvo pasirinktas „Circle K“ degalinių tinklas. Stotelių statybas numatoma pradėti dar šių metų gruodį.

„Labai teigiamai vertiname Baltijos šalių elektromobilių rinką ir esame tikri, kad svariai prisidėsime prie tolesnės jos plėtros. Kol kas kiekviena mūsų Baltijos stotelė turės po du įkrovos taškus, tačiau infrastruktūra iškart ruošiama galimam padidinimui iki 6 taškų vienoje stotelėje ateityje didėjant paklausai“, – sako IONITY vadovas Šiaurės Europai Jan Haugen Ihle.

Bendrovės investicijų dydžio Baltijos šalyse J. Ihle nenurodo. Su IONITY bendradarbiaujančių automobilių gamintojų atstovai Baltijos šalyse galės teikti atskirus pasiūlymus savo elektromobilių pirkėjams, tačiau IONITY tinklu galės naudotis ir visų kitų elektromobilių savininkai pagal universalią 8 EUR už įkrovą kainą.

Baltijos šalyse IONITY infrastruktūrą diegs UAB GATAS. Pasak J. Ihle, ši bendrovė buvo pasirinkta atsižvelgiant į jos patirtį diegiant ir prižiūrint eismo bei elektromobilių infrastruktūrą, taip pat dėl stipraus tikėjimo elektromobilių ateitimi.

Ingrida Kondrotienė, UAB GATAS direktorė, sako, kad IONITY tinklas pastebimai sustiprins Baltijos šalių elektromobilių infrastruktūrą ir suteiks stiprų impulsą tolesnei šios rinkos plėtrai.

„Iki šiol Baltijos šalyse elektromobilių plėtrą ribojo lėtas esamos infrastruktūros įkrovimo tempas bei pačios infrastruktūros ribotumas ilguose maršrutuose. Didžiuojamės galėdami prisidėti prie šių trūkumų pašalinimo kartu su IONITY“, – teigia I. Kondrotienė.

LEZ nuotr./Ingrida Kondrotienė
LEZ nuotr./Ingrida Kondrotienė

„Elektromobilių segmentas Lietuvoje auga labai sparčiai, todėl turėdami degalines šalia judriausių transporto arterijų planuojame įdiegti didelio galingumo įkroviklius ir siūlyti geriausią elektromobilių krovimo patirtį. Šiame projekte kartu su didžiaisiais automobilių gamintojais turime bendrą tikslą – užtikrinti galimybę greitai įkrauti automobilio bateriją ir taip padėti vairuotojams taupyti laiką. Esu tikras, kad būtent išskirtinės rinkoje savo kokybe paslaugos yra mūsų tinklo vizitinė kortelė ir nesvarbu, ar vairuotojai nori tradicinių degalų, ar įkrauti savo elektromobilį, ar tiesiog pailsėti su kava ir geru maistu“, – sako „Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

LEZ nuotr./Skirmantas Mačiukas
LEZ nuotr./Skirmantas Mačiukas

Šiuo metu IONITY valdo 150 įkrovimo stotelių tinklą visoje Europoje. Šis tinklas iki 2020 m. pabaigos išaugs iki 250 stotelių su 2400 įkrovos taškų 24 valstybėse.

IONITY suteikia galimybę dabartinius elekromobilius įkrauti 7 kartus greičiau negu ligšiolinį infrastruktūra. Bendrovės įkrovos taškai palaiko iki 350 kW įkrovimo galią. IONITY infrastruktūra suderinama su Europoje populiariausiu CCS (Combined Charging System) įkrovimo standartu, kurį palaiko praktiškai kiekvienas Europoje šiuo metu parduodamas elektromobilis. Visose IONITY stotelėse naudojama 100% iš atsinaujinančių išteklių pagaminta elektra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius