Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir vėl siaučia sukčiai: apsimesdami „Swedbank“ siūlo laimėti telefoną

15min skaitytojas susidūrė dar su vienu sukčiavimo būdu – apsimesdami „Swedbank“ sukčiai siūlo laimėti telefoną. Tikėtina, kad sukčiai taip platina virusines programas, siekdami pavogti jautrius vartotojų duomenis, tarkime, mokėjimo kortelių informaciją. Bankas sako, kad apie sukčius žino ir šiuo metu bando spręsti problemą.
Moteris dirba kompiuteriu
Moteris dirba kompiuteriu / Vida Press nuotr.

„Pastarosiomis dienomis, naršant internete, gaunu jau kelintą pasiūlymą dalyvauti „Swedbank“ apklausoje ir laimėti mobilųjį telefoną“, – 15min pasakojo skaitytojas Dainius.

Pasak jo, puslapis atsidaro užėjus į svetainę www.convert2mp3.net, ir taip būna ne kas kartą.

„Šiandien gavau pasiūlymą rusų kalba, vakar – anglišką. Puslapis atrodo panašus į „Swedbank“ svetainę, nes yra naudojamas identiškas logotipas ir pateikta su banko veikla nesusijusi informacija – siūlymas laimėti mobilųjį telefoną atsakius vos į keletą klausimų. Tačiau, vėliau puslapis bando nuvesti į dar kitą svetainę, kurios užkrauti, baimindamasis viruso, nedrįsau“, – pasakojo skaitytojas.

Sukčiai
Sukčiai

Tuo metu bankas informavo, kad situacija jiems yra žinoma ir patarė jokiais panašiais žaidimais nesusivilioti.

„Apie šį konkretų sukčiavimo būdą mes žinome, ir šiuo metu stengiamės jį neutralizuoti. Klientus įspėjame nesusivilioti panašiais žaidimais, kuriuose žadamas patrauklus laimėjimas – išmanusis telefonas, nemokama kelionė ar panašiai“, – 15min sakė banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Sukčiai
Sukčiai

Pasak jo, kviesdami internete prisijungti prie tokių žaidimų sukčiai gali turėti įvairių tikslų – pavyzdžiui, susigundžiusių laimėti kompiuterius užkrėsti kenkėjiškomis programomis ar virusais, taip pat išgauti gyventojų mokėjimo kortelių duomenis, kuriuos prašoma nurodyti neva laimėtam prizui atsiimti.

„Norime priminti, kad jokių panašių žaidimų „Swedbank“ neorganizuoja, ir neprašo klientų atskleisti savo asmeninių mokėjimo kortelių ar prisijungimo prie interneto banko duomenų. Jei sulaukiate neįtikėtino pasiūlymo – atminkite, kad „nemokamų pietų“ nebūna ir tikėtina, kad jus atakuoja sukčiai“, – jis pridūrė, kad apie bandymus galima pranešti bankui tel. 1884 arba el. paštu. phishing@swedbank.lt ir info@swedbank.lt.

Sukčiai
Sukčiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius