-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano plieno kompanija dėl kibernetinės atakos turėjo sustabdyti gamybą

Viena didžiausių Irano plieno kompanijų pirmadienį paskelbė, kad buvo priversta sustabdyti gamybą dėl kibernetinės atakos, kuri tikriausiai buvo vienas didžiausių tokio pobūdžio išpuolių prieš šį iraniečių strateginės svarbos sektorių.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / 123RF.com nuotr.

Kaip sakoma valstybinės „Khuzestan Steel Company“ pareiškime, ekspertai nustatė, kad kompanija po „kibernetinių atakų dėl techninių problemų“ negali tęsti darbo ir „bus uždaryta iki atskiro pranešimo“. Kompanijos interneto svetainė atrodė neveikianti.

Vietos naujienų kanalas „Jamaran“ pranešė, kad per ataką nepadaryta jokios struktūrinės žalos plieno gamyklai, nes ji kibernetinių atakų metu nedirbo dėl elektros tiekimo sutrikimų.

Kompanija dėl atakos neapkaltino jokios konkrečios grupės. Pastarosiomis savaitėmis išpuolių prieš Irano tarnybas buvo ne vienas. Anksčiau dėl kibernetinių atakų prieš Irano infrastruktūrą Teheranas kaltindavo JAV ir Izraelį.

Ahvaze Irano pietvakariuose įsikūrusi „Khuzestan Steel Company“ drauge su dviem kitomis valstybinėmis firmomis turi šalies plieno gamybos monopolį. Dar iki Irano 1979 metų Islamo revoliucijos įkurta „Khuzestan Steel Company“ dešimtmečius turėjo vokiečių, italų ir japonų firmų aprūpinamų gamybos linijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius