-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po garsiai žlugusio turizmo verslo ir atimtos licencijos – tylus sugrįžimas į seną veiklą

Verslo bankrotas, atimta licencija, kratos namuose, baudžiamoji byla ir draudimas penkerius metus verstis turizmo veikla. Toks nuosprendis šių metų pradžioje turėjo atbaidyti verslininkę, bankrutavusios „Travelonline Baltics“ vadovę Eglę Lenkovičienę nuo darbo šioje srityje. Tačiau nepraėjus nė metams moteris grįžta į puikiai jai pažįstamą verslą, tik dabar ji su nauja pavarde ir nauja įmone. Turizmo departamentas sako neturintis prie ko prikibti, tačiau akylai stebės situaciją. Pati verslininkė įtaria konkurentus, kurie nori su ja susidoroti.
easytravel.lt
easytravel.lt / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į verslą grįžtanti Eglė Lenkovičienė dabar jau dirba kitoje bendrovėje, susijusioje su turizmu, „Aviazon Travel Group“. Taip verslininkė skelbia savo LinkedIn paskyroje.

Prisistato kita pavarde

Pastaroji bendrovė valdo skrydžių bilietų portalą „Aviamaze.com“. Pati E.Lenkovičienė savo paskyroje teigia, kad ji yra šios bendrovės COO (anglų k. chief operating officer), o tai yra asmuo, kompanijoje atsakingas už rinkodarą ir pardavimus. Tiesa, dabar ji save pristato mergautine pavarde – E.Juknaitė.

Turizmo departamentas šių metų sausį, nesulaukęs jokios informacijos iš E.Lenkovičienės, atėmė iš ankstesnės jos įmonės „Travelonline Baltic“ licenciją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Įmonė „Travelonline Baltics“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Įmonė „Travelonline Baltics“

15min žiniomis, dalis darbuotojų iki šios dienos nesulaukia uždirbtų atlyginimų, tai bando padaryti teisiniu keliu.

Veikia bute kartu su 1500 kitų įmonių

Aviamaze.com yra bilietų pardavimo portalas, veikiantis panašiu principu kaip ir anksčiau valdytos svetainės easytravel.lt, toptravel.lt, judek.lt, keliones.lt, kruizai.lt, skrydziai.lt, 24fly.com, 24fly.lt, rezervacijos.lt, viesbuciai.lt ir kelionesinternetu.lt.

Pavyzdžiui, dėl lėktuvų bilietų pardavimo sistemos 24fly.com šįmet buvo paskelbta, kad bilietų pardavimo sistema naudotis nepatariama. Tokią informaciją išplatino Lietuvoje, Latvijoje ir Estijos esantys Europos vartotojų centrai – nukentėjusieji negalėjo atgauti pinigų, o vadovai slapstėsi.

24fly.com svetainė
24fly.com svetainė

Visus prekinius ženklus vienijo UAB „Travelonline Baltics“, dėl kurios Turizmo departamentas visą informaciją dėl galimai nusikalstamos perdavė teisėsaugai, o Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip ir anksčiau valdytose pardavimų svetainėse, Aviamaze.com taip pat siūlo įsigyti bilietus skrydžiams, viešbučiams. Beje, bendrovė registruota viename Vilniaus Perkūnkiemio gatvės bute, kuriame „glaudžiasi“ dar 1500 įmonių.

15min bandė rasti šį adresą, bet paaiškėjo, kad tokio buto name net nėra, o kalbinti vietiniai žmonės sakė, kad tai yra fiktyvus adresas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiausiai įmonių pritraukusios buveinės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiausiai įmonių pritraukusios buveinės

Tiesa, yra pašto dėžutė, į kurią ir suplaukia laiškai registruotoms įmonėms.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiausiai įmonių pritraukusios buveinės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiausiai įmonių pritraukusios buveinės

Įtaria konkurentų kėslus

Pati E.Lenkovičienė teigė, kad niekas nedraudžia jai užsiimti bilietų pardavimo verslu.

„O, be to, ir visos bylos subliuško. Mano dabartinis verslas nesusijęs su turizmo verslu“, – 15min sakė E.Lenkovičienė. Ji tvirtino, kad lojalūs klientai ja pasitiki, užsako bilietus. Verslininkė kaltino konkurentus, „kurie sugriovė verslą su visomis įmonėmis“.

Ji teigė pasitikinti savimi ir savo reputacija, surado verslo partnerį užsienyje. „Jam tai nesutrukdė tos senos istorijos. Man skambina klientai, kurie manimi taip pat pasitiki“, – pasakojo verslininkė. Tačiau ji sakė pastebėjusi, kad konkurentai „vėl pradėjo puolimą“, kai ji grįžo į skrydžių bilietų verslą.

„Žinot, mano stora oda, atlaikysiu ir tai“, – žadėjo E.Lenkovičienė, dėl kurios įmonės veiksmų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas ir jos namuose.

Turizmo departamentas „stebės situaciją“

E.Lenkovičienė, grįždama į seną savo veiklą, jokių įstatymų nepažeidžia, tačiau jos veikla bus akylai stebima, 15min teigė Valstybiniame turizmo departamente.

„Tokiai veiklai Turizmo įstatymas nenustato papildomų reikalavimų, todėl vertinant iš Turizmo departamento kompetencijos pusės – tokia veikla galima“, – teigė departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

Tadas Žentelis
Tadas Žentelis

Tačiau jis pridūrė, kad situacija bus stebima. „Situaciją stebėsime ir esant pagrindui, nedelsiant viešinsim siekdami įspėti turistus apie galimą pavojų. Išanalizavę tinklalapį, svarstysime galimybę informaciją perduoti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai dėl galimų jų kompetencijai priskirtų pažeidimų“, – teigiama T.Žentelio komentare.

Primename, kad Turizmo departamentas sustabdė kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ pažymėjimą kilus įtarimams dėl kompanijos gebėjimo vykdyti įsipareigojimus. „Travelonline Baltics“ save pristatė kaip vieną didžiausių atostogų kelionių pardavėjų internetu Lietuvoje. Įmonė valdė turizmo rinkoje gerai žinomus prekės ženklus – Easy Travel, judek.lt, skrydziai.lt ir kt.

„Travelonline Baltics“ valdo 9 portalus, kuriuose prekiaujama kelionėmis
„Travelonline Baltics“ valdo 9 portalus, kuriuose prekiaujama kelionėmis

Kompanija parduodavo tradicinius kelionių paketus bei produktus savarankiškai keliaujantiems žmonėms, taip pat tarpininkavo parduodant kitų kelionių organizatorių (pvz., „Novaturo“, „TezTour“, kt.) keliones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius