Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Lietuvos „Western Union“ trauktis neketina, o darbo kokybė čia tenkina labiau nei JAV

„Western Union“ Europos regiono operacijų centre Vilniuje dirbantys lietuviai – labiau išsilavinę, iniciatyvesni, sumanesni ir jaunesni nei analogiškas užduotis atliekantys darbuotojai bendrovės biuruose kitose šalyse. Taip tvirtina Lietuvoje viešintis pinigų perlaidų milžinės prezidentas Kerry Agiasotis, patikinęs, kad bendrovė iš šalies ne tik nežada trauktis, bet ir yra pasiryžusi investuoti dar daugiau nepaisant dėl augančios ekonomikos didėjančių veiklos kaštų.
Western Union viceprezidentas Kerry Agiasotis
Western Union viceprezidentas Kerry Agiasotis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Suviliojo ne tik pigumas

„Western Union“ padarė daug analizuodami situaciją Lietuvoje prieš ją pasirinkdami Europos regiono operacijų centro steigimui. Atliekant skaičiavimus nėra žiūrima vien tik trumpąjį laikotarpį, bet atsižvelgiama ir į tai, kaip ekonomika augs, į santykinį patrauklumą. Egzistuoja daugybė veiksnių, kodėl pasirinkome verslui Lietuvą“, – paklaustas, ar nuolat augantys atlyginimai Lietuvoje ir kylantis pragyvenimo lygis neverčia susimąstyti apie veiklos iškėlimą kitur, sakė K.Agiasotis.

Suprasti akimirksniu

  • „Western Union“ Lietuvoje šiandien dirba apie 1600 žmonių
  • Bendrovės padalinyje Vilniuje jau dirba ne tik žemiausios ir vidutinės grandies specialistai
  • Dalį funkcijų „Western Union“ jau perkėlė iš Vašingtono į Vilnių
  • Lietuvoje įmonės centre dažniau nei kitose šalyse dirba žmonės su aukštuoju išsilavinimu

Šiuo metu regioniniai „Western Union“ operacijų centrai įsikūrę trijose šalyse – Lietuvoje, Kosta Rikoje ir Filipinuose. Bendrovės padalinyje Lietuvoje šiuo metu dirba apie 1600 darbuotojų.

Kaip pažymėjo K.Agiasotis, nors iš pradžių biuras Vilniuje atliko vien tik paprasčiausias funkcijas, tačiau šiuo metu čia dirba ir nemažai aukščiausio lygio specialistų. Galiausiai prieš pusantrų metų „Western Union“ ryžosi kai kurių pagrindinių operacijų vykdymo iškėlimui iš biuro Vašingtone į centrą Vilniuje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Western Union viceprezidentas Kerry Agiasotis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Western Union viceprezidentas Kerry Agiasotis

Nors bendrovės prezidentas pripažįsta, kad tokiam sprendimui įtakos turėjo ir kaštų klausimas, tačiau patikino, jog tai tik viena medalio pusė.

„Čia gauname geresnę kokybę negu JAV. Kaštų efektyvumas irgi buvo vienas veiksnių. Net jeigu Lietuvos ūkio augimas visą dešimtmetį būtų įspūdingas, vis tiek kaštų efektyvumas čia būtų didesnis nei Sidnėjuje ar Vašingtone, kur buvome įsikūrę“, – tikino K.Agiasotis.

Pusantro lietuvio lygu dviem užsieniečiams

Anot „Western Union“ prezidento, Lietuvos privalumas yra didelis talentingų, aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių pasirinkimas.

„Nėra taip, kad du žmones vienoje šalyje („Western Union“ biure) pakeičiame dviem žmonėmis čia. Du žmonės ten iš tiesų yra pusantro žmogaus čia, nes dirbama sumaniau, bandoma gerinti veiklos procesus“, – pagyras lietuviams darbuotojams žarstė K.Agiasotis.

Kitų šalių „Western Union“ operacijų centruose, prižiūrinčiuose pinigų perlaidas, dažniausiai dirba vyresnio amžiaus žmonės be aukštojo išsilavinimo.

Tai didelis kontrastas situacijai Lietuvoje, kur dauguma operacijų centre dirbančių žmonių jauni ir baigę kolegijas arba universitetus bei, K.Agiasočio patikinimu, labiau siekiantys karjeros. Be to, įmonės Europos regiono operacijų centre Vilniuje šiuo apie trečdalį darbuotojų sudaro užsieniečiai.

Savo ruožtu į Lietuvoje vis dažniau aptariamą jaunimo emigraciją ir dėl to susidarantį specialistų trūkumą darbo rinkoje „Western Union“ prezidentas patarė žiūrėti teigiamai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Western Union“ ketvirtadienį atidarė naują biurą Vilniuje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Western Union“ biuras Vilniuje

„Kuomet paklausa (specialistų) yra didesnė nei pasiūla, manau, kad tai geras dalykas ekonomikai. Istoriškai žiūrint jaunimas dažnai žiūrėjo į kitas šalis, kur yra darbo vietos, o dabar į jūsų šalį ateina darbdaviai, kuriamos naujos darbo vietos, taigi, atsiranda daugiau galimybių žmonėms“, – aiškino K.Agiasotis.

Šiuo metu Londone gyvenantis „Western Union“ prezidentas priminė, kad dabar žemyninėje Europoje vykdoma veikla sudaro vos dešimtadalį viso bendrovės verslo. Vis dėlto, ateityje ši dalis neabejotinai augs, pridūrė K.Agiasotis, paminėjęs ir ryžtą toliau investuoti į regioninį operacijų centrą Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius