-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 15

Iš Moldovos keliauja į Rusiją, bet stoja ir Lietuvos degalinėse: keisti autobusų maršrutai sukėlė įtarimų

Kišiniovas-Varšuva-Kaunas-Maskva. Tokie autobusų maršrutai ir jų sustojimai Lietuvoje kelia įtarimą ne tik gyventojams, bet ir vežėjus tikrinančiai institucijai. Ar jie tikrai legalūs ir kodėl stoja degalinėse, o ne stotyse?
Maršrutas Kišiniovas-Maskva
Maršrutas Kišiniovas-Maskva / 15min.lt koliažas

„Tai autobusas vaiduoklis“

Šiais įtarimais pasidalijo „Facebook“ bendruomenės „Mokėk keliauti“ įkūrėjas Robertas Pogorelis.

„Pastaruoju metu benaršant internete man užkliuvo keletas keistų per Lietuvą besidriekiančių maršrutų iš Moldovos ir į ją. Įsigilinęs supratau, kad tai nėra tik nekalta egzotika“, – feisbuke rašė jis.

Jo teigimu, per Lietuvą ir Latviją vyksta didelio masto žmonių tranzitas iš Moldovos į Rusiją bei atgal. Keliolika vežėjų turi apie dvi dešimtis reisų.

Pasak R.Pogorelio, kai kurie iš jų net oficialiai skelbia sustojantys Kaune ir Vilniuje. Yra ir galimybė nusipirkti bilietus į Lietuvą ir iš jos.

„Nors (esu beveik tikras) dauguma neturi leidimo vežti keleivių į Lietuvos stotis ar iš jų, todėl daugelis šių autobusų sustoja stočių prieigose ar priemiesčių degalinėse“, – spėjo jis.

Jis peržiūrėjo ir internete matomus komentarus, iš kurių susidarė įspūdį, kad ne visi, nusipirkę tokių reisų bilietus, sulaukia autobuso laiku, nes neįmanoma prognozuoti, kiek jie užtruks pasieniuose.

„Tai autobusas vaiduoklis. Niekas nežino, kada jis atvažiuos ir kur sustos“, – išgirdo viena keliautojų porelė Daugpilio stoties informacijoje. Jiedu turėjo bilietą į Kauną, tačiau Kauno tądien taip ir nepasiekė: autobuso nebuvo“, – rašė R.Pogorelis.

Ši informacija pasirodė įtartina ir vežėjus tikrinančiai Lietuvos institucijai. Ko žadama imtis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius