Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

R.Masiulis: E.Radvilė pašalinta iš valdybų dėl jos veiklos „Lietuvos geležinkeliuose“

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus patarėja, buvusi „Lietuvos geležinkelių“ Informacinių technologijų (IT) centro vadovė Eglė Radvilė buvo pašalinta iš valstybės valdomų įmonių Registrų centras ir Telecentras valdybų dėl jos veiklos „Lietuvos geležinkeliuose“, pareiškė susisiekimo ministras.
Registrų centras
Registrų centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš gavau informacijos iš „Lietuvos geležinkelių“, kuria remdamasis priėmiau tokį sprendimą“, – BNS sakė Rokas Masiulis.

Jis nesutiko atskleisti daugiau detalių, tik patvirtino, kad tai susiję su jos darbu geležinkeliuose.

Apie savo atleidimą BNS patvirtinusi E. Radvilė kiek anksčiau antradienį BNS taip pat nenorėjo išsamiau komentuoti sprendimo motyvų.

„Tai yra akcininko sprendimas ir aš jį gerbiu“, – BNS sakė E. Radvilė.

Registrų centro valdybos pirmininkas Egidijus Vaišvilas jos atleidimo motyvų BNS taip pat nekomentavo.

Registrų centro duomenimis, E. Radvilės įgaliojimai baigėsi sausio 21 dieną, nors jos kadencija turėjo baigtis tik 2022-ųjų gegužę.

Į įmonės valdybą pirmą kartą E. Radvilė išrinkta 2017 metų lapkritį, o 2018 metų gegužę ji perrinkta antrai ketverių metų kadencijai.

Nuo 2017 metų kovo iki 2018-ųjų rugsėjo E. Radvilė vadovavo „Lietuvos geležinkelių“ IT centrui. Anksčiau ji dirbo Vilniaus Gedimino technikos universiteto Informacinių technologijų ir sistemų vadove, taip pat yra dirbusi įmonėje „BLT group“ – jai priklauso elektroninė parduotuvė bilietai.lt.

2017 metų balandį–birželį ji buvo patariamosios tarybos dėl valstybės informacinių išteklių valdymo tobulinimo prie Vyriausybės vadovė.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sakė, kad E. Radvilė rūpinasi sostinės IT ir skaitmenizacijos politika. Atleidimą jis pavadino valstybės valdomų įmonių praradimu ir miesto sėkme.

„E. Radvilė neseniai prisijungė dirbti prie savivaldybės administracijos komandos, jai patikėtas miesto IT ir skaitmenizacijos politikos formavimas. Tenka tik apgailestauti, dėl trumparegiško valstybinių įmonių akcininkų sprendimo, kurie neįvertino nei jos padaryto titaniško darbo, nei kompetencijos. Tai jų praradimas, o Vilniaus miesto sėkmė“, – BNS sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius