-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ISM startuoliai žengia į rinką: tarp jų klientų – didžiausios šalies telekomunikacijų kompanijos

Birželio mėnesį į LIetuvos technologijų rinką įsiveržė net aštuoni nauji žaidėjai. Po tris mėnesius trukusios verslo kūrimo programos ISM Inovatorių bazėje, technologinių verslų komandos jau skaičiuoja būsimą pelną. Nors startuoliai veiklą pradėjo vos prieš kelis mėnesius, jų klientų sąrašuose jau puikuojasi didžiausios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės.
ISM Idėju pristatymo diena
ISM Idėju pristatymo diena / ISM nuotr.

„Technologinių verslų akceleracijos programą ISM Inovatorių bazėje pradėjo 21 startuolių komanda, turinti unikalią verslo idėją. Finišą sėkmingai pasiekė ir savo idėjas realizavo 13 komandų. Verslo kūrimo metu kai kurioms komandoms teko keisti verslo koncepciją, adaptuoti idėją naujiems verslo segmentams, keisti pozicionavimą. Vis tik galutinis „Founders School“ projekto rezultatas nustebino ne tik startuolius, tačiau ir verslo rinką puikiai pažįstančius akademikus bei investuotojus – vos veiklą pradėjusios startuolių komandos jau vyksta į derybas su didžiausiomis šalies telekomunikacijų bendrovėmis”, – pasakojo ISM „Founders School“ projektų vadovas Jurgis Ratkevičius.

ISM „Founders School“ verslų akceleracijos programą baigė 13 startuolių komandų. 8 iš jų laimėjo piniginius prizus – po  10 000 litų verslo pradžiai ir galimybę atidaryti savo įmonės biurą ISM Inovatorių bazėje. Tarp laimingųjų startuolių atsidūrė darbo paieškos sprendimus kurianti komanda „Jobrely“, elektroninių papuošalų gamintojai „PayHigh“, mobiliųjų programėlių konferencijoms kūrėjai „Simple to act“, dizainerių tandemas „Meraki“, interneto ryšio stiprintuvų sumanytojai „Mobiliantena“, vaizdo klipų platformos kūrėjai „Stebink.lt“, programuotojai „ThinkToolkit“ ir„Idea intellectuales”.

Garsenybių sveikinimai suviliojo Vilniaus merą

Bene sėkmingiausiai pasirodė startuolių komanda „Stebink.lt“, sukūrusi internetinę vaizdo klipų parduotuvę. Gyventojai apsilankę svetainėje „Stebink.lt“ gali įsigyti individualų, Lietuvos garsenybės įrašytą vaizdo klipą-sveikinimą. Pastarąjį patogu nusiųsti draugui, kolegai ar šeimos nariui ir nustebinti bet kokios šventės proga. Sveikinimų klipus svetainėje „Stebink.lt“ jau pristatė tokios garsenybės kaip reperis Alekna, galiūnas Žydrūnas Savickas, dainininkai Karina Krysko-Skambinė, Soliaris, Vaidas Baumila, žurnalistas Andrius Tapinas, šmaikštieji „Radistai“ ir kiti. 

„Šiuo metu supažindiname didžiąsias įmones su „Stebink.lt“ verslo segmentui skirtais sprendimais, kurie, neabejojame, sudrebins reklamos rinką Lietuvoje. Tačiau tai dar ne viskas: plečiame garsenybių, su kuriomis bendradarbiaujame, ratą, skatiname pardavimus, šlifuojame paslaugą iki tobulumo. Išduosiu nedidelę paslaptį – netrukus padėsime žmonėms stebinti vieniems kitus ne tik vaizdo klipais,“ – artimiausius verslo planus pasakojo „Stebink.lt“ įkūrėjas Justas Pikelis.

„Stebink.lt“ projektu jau susidomėjo verslo partneriai. Startuolių komanda dėl galimybės bendradarbiauti derasi su didžiausiomis šalies telekomunikacijų bendrovėmis „Tele 2” ir „TEO”. „Stebink.lt“ idėja susidomėjo ir Vilniaus savivaldybė – pradedama rengti sutartis su Vilniaus meru Artūru Zuoku.

Investuoja tik į globalų verslą

Vienas iš rizikos fondo „Nextury Ventures“ įkūrėjų, verslininkas Ilja Laurs akcentavo, kad stambūs investuotojai susidomi jaunu verslu, tik šiam įrodžius, jog turi verslo ambicijų ne tik lokalioje, tačiau ir globalioje rinkoje. Pasak I. Laurs, ne mažiau svarbu, ar verslininkas turi kvalifikuotą komandą, aiškų produktą ar bent jo prototipą. 

„Rinkdamasis verslą, į kurį verta investuoti, pirmiausia, vertinu jį kuriančių žmonių patirtį. Net ir studentas, kuris turi savo interneto svetainę ar yra atidaręs elektroninę parduotuvę, šį kriterijų tenkina. Taip pat siekiu, kad potencialus verslas turėtų globalias ambicijas. Kiekvieno investuotojo svajonė, padėti verslininkui sukurti antrąjį „Facebook“. Verslininkai, kurie orientuojasi tik į lokalią rinką, mano galva, turi mažai potencialo ir nedidelį atsiperkamumą“, – sakė I.Laurs.

ISM „Fouders School“ verslų akceleracijos programa truko tris mėnesius. Įgyvendinti startuolių idėjas padėjo ISM lektoriai, verslo atstovai, konsultantai ir investuotojai. Geriausias idėjas rinko ir vertino ISM rektorius Vilius Kontrimas, lektorius Ugnius Savickas, investuotojai Mindaugas Glodas ir Ilja Laurs, ekonomistas Ramūnas Klyvis ir bankininkas Darius Jasinskis. „Founders School” verslo akceleracijos projektą ketinama tęsti ir kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius