-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėja saugotis pirkėjus – rinkoje atsirado dezinfekcinio skysčio perpylinėtojų

Lietuvos gyventojams ir įmonėms šluojant dezinfekcinį skystį šia padėtimi skuba naudotis ir galimai ne visai sąžiningi verslai. Dezinfekcinį skystį gaminanti įmonė „Higėja“ skelbia aptikusi nelegalius perpardavinėtojus: vasario pabaigoje didelį kiekį produkcijos iš „Higėjos“ įsigijusi įmonė „VPC“ atidarė savo elektroninę parduotuvę ir kelis kartus brangiau pardavinėja į mažas pakuotes supilstytą dezinfekcinį skystį. „Higėja“ tvirtina negalinti garantuoti šio produkto kokybės, tuo tarpu „VPC" nemato tokioje prekyboje nieko blogo.
Dezinfekcinis skystis
Dezinfekcinis skystis / 123RF.com nuotr.

Pastarosios savaitės dezinfekcinį skystį gaminančiai įmonei „Higėja“ itin intensyvios – užplūdus šio produkto užsakymams, darbuotojai dirba dviem pamainomis ir net naktimis, apribojo kitos produkcijos gamybą.

Negalėdama patenkinti visos kilusios paklausos įmonė net sustabdė internetinę prekybą dezinfekciniu skysčiu. Tačiau netrukus įmonę pasiekė naujienos, kad įmonė „VPC“ savo elektroninėje parduotuvėje rankoms.lt skelbiasi prekiaujanti „Higėja“ dezinfekciniu produktu. Tiesa, perpiltu į visai kitas pakuotes ir gerokai brangesniu.

Nelegaliai perpardavinėjamas dezinfekcinis skystis
Nelegaliai perpardavinėjamas dezinfekcinis skystis

„Higėja“ marketingo ir elektroninės prekybos specialistė Vaida Povilaitytė 15min pabrėžė, kad leidimas perpardavinėti įmonės produkciją, naudoti „Higėja“ prekės ženklą ar perpilstyti į kitas pakuotes niekam nėra duotas.

V.Povilaitytė pasakojo, kad įmonės „VPC“ vadovas Rokas Urbonas vasario 26 dieną iš oficialios įmonės elektroninės parduotuvės www.higeja.lt užsisakė didelį kiekį rankų bei odos dezinfekcinio skysčio „ADK-612“, kurį dabar esą nelegaliai ir perpardavinėja savo elektroninėje parduotuvėje rankoms.lt.

Nelegaliai panaudotas mūsų produkto patentuotas pavadinimas.Tai gali būti ir visiškai dezinfekcinių savybių neturinti kopija, – pabrėžia „Higėja“ atstovė.

„Šiuo konkrečiu atveju yra nelegaliai panaudotas mūsų produkto patentuotas pavadinimas. Taip pat, nesame tikri, ar po mūsų vardu pardavinėjamuose produktuose tikrai yra tinkamas skystis, ar jis nėra atskiestas, įpiltą kitų medžiagų. Tai gali būti ir visiškai dezinfekcinių savybių neturinti kopija“, – pabrėžia „Higėja“ atstovė.

„Gal būtume užmerkę akis, jei būtume tikri, kad ten tikrai mūsų skystis, tačiau priklijuotas kažkoks atspausdintas lipdukas, kuris nesertifikuotas", – pridūrė V.Povilaitytė.

R.Urbonas iš „Higėja“ įsigijo 50 litrų rankų dezinfekcinio skysčio pakuotėse po 5 litrus. Elektroninėje parduotuvėje pardavinėjama buteliukai po 50 ml. Pasak „Higėja“ atstovų, naudojami ir jų produkto aprašymai, kurie šiek tiek pamodifikuoti. Beje, rankoms.lt puslapyje prekiaujama tik šiuo vienu produktu.

V.Povilaitytė pridūrė, kad „Higėja“ produktų gamyboje yra naudojamos aukščiausios kokybės žaliavos, tara, etiketės su išsamia informacija apie produkto naudojimą, o produktų linijos turi nacionaliniu lygmeniu autorizuotus biocidus. Be to, „Higėja“ negamina dezinfekantų mažesnėse nei 500ml talpose.

Patiria reputacinę žalą

V.Povilaitytė tvirtino, kad pirkėjams dezinfekcinio skysčio „ADK“ pavadinimas gerai žinomas, jie ieško šio produkto internete, o randa tik perpardavinėtojų tinklalapyje.

„Higėja“ atstovų vertinimu, dėl to įmonė patiria ir reputacinę žalą. Sulaukiama pirkėjų skundų esą sustabdžiusi oficialią elektroninę prekybą savo produktais „Higėja“ susikūrė kitą tinklalapį, kur pardavinėja produkciją mažais kiekiais.

„Gaunasi, kad mes sustabdėme prekybą, o rankoms.lt pradėjo pardavinėti. Žmonės pagal pavadinimą ADK ieško ir suranda tą svetainę. Jei į tą produktą yra kažko įpilta, jei prasidės alerginė reakcija ar pradės graužti odą, žmonės kreipsis į mus, sakys ADK produktą pirkome. Parduotuvėje pirktų žmonės patentuotų gamintojų produktą, o ne neaišku ką", – apgailestavo V.Povilaitytė.

„Higėja“ dėl šio atvejo jau kreipėsi į teisininkus.

Brangiau kelis kartus

Beje, rankoms.lt pardavinėjamas dezinfekcinis skystis kainuoja kelis kartus brangiau negu „Higėja“ produktas.

Pašnekovė skaičiuoja, kad apskaičiavus produkto litro kainą gaunasi, kad „VPC“ pardavinėjamo dezinfekcinio skysčio kaina yra 48,40 euro, kai „Higėja“ – 7,05 euro už litrą.

50ml buteliuko kaina rankoms.lt elektroninėje parduotuvėje – 2,42 euro.

„Jie kainą užkėlė, o tikimybė, kad neatskiedė to produkto, labai maža“, – mano V.Povilaitytė.

Pasiūlė žurnalistei „prasiplauti galvą“

Įmonės „VPC" vadovas Rokas Urbonas 15min patvirtino elektroninėje parduotuvėje pardavinėjantis „Higėja“ produkciją ir pilstantis ją į savo pakuotes.

„Mes turime savo pakuotę. Jie neturi tokios pakuotės – mažesnės su purkštuku. Aš manau, kad yra nepatogu su pilstomais (bakeliais, – red. past.). Tiesiog mes turime buteliukų su purkštuku“, – kodėl naudoja svetimą prekės ženklą aiškino R.Urbonas.

Jis pridūrė, kad iš „Higėja“ pirko didelį kiekį dezinfekcinio skysčio ir pilsto jį į patogius buteliukus.

„Tam, kad būtų patogu nešiotis vaikams, suaugusiems rankinuke – ne po 5 litrus, o po 50 mililitrų“, – įrodinėjo įmonės vadovas.

Tačiau paklaustas, kodėl pilsto į savo pakuotes neturėdamas tam leidimo iš „Higėja“ ir naudoja jų produkcijos vardą „VPC“ direktorius sutriko, o galiausiai įpyko: „Net nežinau, ką atsakyti. Aš nežinau, kaip tai pakomentuoti“.

Paklaustas, ar ši prekė paklausi ir kada pradėta ja prekiauti, R.Urbonas tvirtino, kad prekė paklausi, tačiau kada pradėta prekyba teigė nematantis reikalo komentuoti.

Labiausiai „VPC“ vadovą įpykdė klausimas, kodėl prekę pardavinėja kelis kartus brangiau negu pirko. Išgirdęs šį klausimą R.Urbonas įtūžo ir pasiūlė žurnalistei „prasiplauti galvą“. Tiesa, ar su dezinfekciniu skysčiu, ar ne – nebeatsakė.

Pateikiame pokalbio pabaigą.

– Kodėl su pačia „Higėja“ nederinote galimybės pilstyti dezinfekcinį skystį į savo pakuotę ir pardavinėti?

R.Urbonas: O jūs pabandykite jiems prisiskambinti.

– Ar bandėte?

R.Urbonas: Tai aišku, mes iš jų pirkome, yra sąskaitos, aišku, kiek mes iš jų nupirkome.

– Tačiau kodėl pardavinėjate žymiai brangiau?

R.Urbonas: Kuria prasme?

– Paskaičiavus dezinfekcinio skysčio litro kainą matyti, kad rankos.lt elektroninėje parduotuvėje jis kainuoja 48 eurus, o „Higėja“ kaina – 7 eurai.

R.Urbonas: Taip, bet mes ne litrais pardavinėjame, mes ne dezinfekantą, mes buteliuką su purškalu parduodame. Gal jūs galvą prasiplaukite.

– Su kuo – jūsų dezinfekciniu skysčiu?

R.Urbonas: Viso gero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius