Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkti geriausi 2013 metų Lietuvos darbdaviai

Spalio 8 dieną iškilmingo renginio „Best Employers Awards“ metu paskelbti ir apdovanoti 2013 metų geriausi Lietuvos darbdaviai. Jais tapo „Lietuvos draudimas“, „Danske Bank“ ir „Roche Baltic Pharmaceuticals“.
Apdovanojimų akimirkos.
Apdovanojimų akimirkos. / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Geriausio darbdavio rinkimai – puikus pavyzdys, kaip darbuotojai gali lemti įmonės reputaciją, žinomumą ir populiarumą rinkoje, - sakė P.Avižinis.

„Geriausio darbdavio rinkimai – puikus pavyzdys, kaip darbuotojai gali lemti įmonės reputaciją, žinomumą ir populiarumą rinkoje. „Best Employers“ tyrimo respondentų kritinę masę sudaro būtent įmonių darbuotojai, kurie vertina darbdavio veiklos kultūrą, požiūrį į darbuotoją, patikimumą, darbo sąlygas. Šis tyrimas suteikia galimybę darbdaviams pažvelgti į savo veiklą iš darbuotojų perspektyvos, identifikuoti tobulintinus elementus, semtis patirties iš geriausias sąlygas darbuotojams siūlančių kompanijų, didinant darbuotojų įsitraukimą, kelti įmonės konkurencingumą. Tai ypač aktualu šiuo metu, kai atsigaunant rinkoms konkurencija dėl darbuotojų auga“, – sakė „Best Employers“ tyrimą atliekančios verslo konsultacijų ir mokymų įmonės „OVC Consulting“ direktorius Paulius Avižinis.

„Best Employers“ tyrimas jau kelis dešimtmečius atliekamas daugiau nei 30 pasaulio šalių. Geriausi darbdaviai renkami, remiantis pasaulyje pripažinta kompanijos „Aon Hewitt“ tyrimo metodika. Ji suteikia organizacijoms, siekiančioms tapti geriausiais darbdaviais, tvirtą pagrindą, planuojant bei įgyvendinant tikslingas darbuotojų įsitraukimo skatinimo programas.

Darbdaviai vertinami, atsižvelgiant į penkis pagrindinius veiksnius: žmogiškojo kapitalo stabilumą, darbdavio patrauklumą, aukštų veiklos standartų kultūrą, patikimą lyderystę ir darbuotojų įsitraukimo lygį. Reitinguojant kompanijas lemiamos reikšmės turi darbuotojų įsitraukimo indeksas. Aukščiausius  indeksus Baltijos šalyse šių metų tyrime pasiekė trys kompanijos.

„Geriausio darbdavio įvertinimas yra ženklas, kad darbuotojai jaučia, jog „Lietuvos draudimas“ jais rūpinasi, žino, kad kiekvienas jų kompanijai yra svarbiausias ir vertinamas už indėlį į sėkmę. Tokie pasiekimai neįvyksta savaime – tam skiriame daug dėmesio ir pastangų kiekvieną dieną, spręsdami kiekvieną klausimą, į pirmą vietą iškeldami žmogų. Šios investicijos yra prasmingos ir verslo požiūriu: buvimas geriausiu atveria galimybę rinktis stipriausius komandos narius, kurie kuria pelningą, lyderiaujančią kompaniją. Tikiu, kad plėtodami pasitikėjimo kultūrą, dalindamiesi patirtimi ir žiniomis, mes esame pirmas kiekvieno pasirinkimas tiek klientams, tiek mūsų bendrovės darbuotojams“, – sakė „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

Tyrime dalyvavo Baltijos šalių kompanijos iš gamybos, IT, telekomunikacijų, farmacijos, profesinių paslaugų, visuomeninių paslaugų, didmeninės bei mažmeninės prekybos, bankininkystės, draudimo, ūkio aptarnavimo sektorių. 2012–2013 metais „Best Employers“ tyrime dalyvavo daugiau nei 11 000 respondentų, tarp jų 250 aukščiausios grandies vadovų.

„Best Employers Awards“ renginyje geriausius darbdavius pagerbė LR Ūkio ministras Evaldas Gustas, Personalo valdymo profesionalų asociacijos direktorė Nijolė Kudabienė, „Investuotojų Forumo“ ir pasaulinės konsultacijų kompanijos „AON Hewitt“ atstovai: Andželika Rusteikienė ir Jaroslav Burdek.

2012 metais „Best Employer“ titulu apdovanotos kompanijos „Lietuvos draudimas“, „Tele2“, „Adform Lithuania“, „Philip Morris Baltic“, „Sanofi-aventis Lietuva“ ir „Roche Lietuva“. Praėjusiais metais „Lietuvos draudimas“ ir „Adform Lietuva“ pripažinti geriausiais darbdaviais ir Rytų bei Centrinės Europos regione.

Rytų ir Centrinės Europos šalyse tyrimas pradėtas vykdyti 2001 metais. Lietuvoje pirmą kartą tyrimas pristatytas praėjusiais metais, jis atliekamas ir kitose dvejose Baltijos šalyse. Tyrimą atlieka verslo konsultacijų ir mokymų įmonė „OVC Consulting“, asocijuota „AON Hewitt“ aljanso narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius