-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išteisintas skandalingai žlugusio Kraujo donorystės centro vadovas Artūras Jonas Venslauskas

Kauno apygardos teismas antradienį paskelbė išteisinantis Artūrą Joną Venslauską. Jis buvo kaltinamas, kad būdamas Kaune veikusio Kraujo donorystės centro (KDC) direktoriumi piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, išvengė didelės vertės turtinės prievolės, klastojo dokumentus, neteisėtai vertėsi ūkine, komercine veikla.
A.J.Venslauskas
A.J.Venslauskas / Kraujo donorystės centro nuotr.

Kaip rašė 15min.lt, A.J.Venslauskas kaltintas ėmęs dideles paskolas iš bendrovės. Su įmone susijęs asmuo papasakojo, kad A.J.Venslauskas, jo duktė ir gyvenimo draugė iš bendrovės yra paėmę po milijoną litų paskolų, todėl A.J.Venslauskas kaip įmanydamas vengė įmonės bankroto, kad bankas neareštuotų jo turto.

A.J.Venslauskas tokius kaltinimus neigė.

KDC bankrotą Kauno apygardos teismas yra pripažinęs tyčiniu.

Taip pat įtarta, kad KDC, neturėdama reikiamų leidimų, pagal sutartį su užsienio farmacijos įmone iš Lietuvos išvežė ir pardavinėjo iš donorų surinkto kraujo plazmą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos teigimu, iš šios veiklos Kauno kraujo donorystės centras gavo beveik 6 mln. litų pajamų.

Deklaruota, kad kraujo plazma išvežta frakcionuoti (perdirbti) ir tokiu būdu įmonė išvengdavo prievolės grąžinti į Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetą lėšas, skirtas donorų kompensacijoms. Specialiųjų tyrimų tarnybos teigimu, iš šios veiklos Kauno kraujo donorystės centras gavo beveik 6 mln. litų pajamų.

Bankrutavus KDC, jo patalpose buvo įkurta viešoji įstaiga „Kauno kraujo centras“, bet jos veiklą uždraudė Sveikatos apsaugos ministerija dėl to, kad ši įstaiga neužtikrino saugių kraujo tyrimų.

KDC įkurtas 1941 m. ir vadinosi Kauno kraujo transfuzijos stotis, vėliau – Kauno kraujo perpylimo stotis, Kauno kraujo centras.

Valstybės nuosavybe ši įmonė išliko iki 1993 m., po to buvo reorganizuota į bendrą Lietuvos ir JAV įmonę – uždarąją akcinę bendrovę „Binational Plasma“.

2005 m. amerikiečių akcijas išpirko, o A.J.Venslauskas tapo įmonės direktoriumi.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius