-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištuštėjus biurams, valymo paslaugų įmonė pranešė atleidžianti apie 50 darbuotojų

Ištuštėję biurai verčia trauktis ir stambiąsias valymo įmones. Suomijos kapitalo bendrovė „SOL Baltics“ Užimtumo tarnybai pranešė atleidžianti 50 darbuotojų.
SOL Baltics darbuotoja
SOL Baltics darbuotoja / SOL Baltics nuotr.

Bendrovės vadovas aiškina, kad taip privertė pasielgti situacija – biurai ir parduotuvės uždarytos, tad mažėja valymo plotų. „SOL Baltics“ kol kas pirmoji valymo paslaugų įmonė, paskelbusi apie būsimą masinį atleidimą dėl COVID-19 įtakos, tiesa, kol kas darbuotojai dar neatleisti.

„Mes teikiame valymo paslaugas verslo klientams. Dauguma jų yra didelės gamybos kompanijos, taip pat aptarnaujame biurų pastatus, mokyklas, prekybos centrus. Dėl krizinės situacijos mokyklos ir prekybos centrai yra visiškai arba iš dalies uždaryti. Šiandien mes nesame tikri, ar mūsų klientai pratęs veiklą artimiausioje ateityje“, – 15min teigė „SOL Baltics“ generalinis direktorius Rinelis Pius.

Pagal įstatymus, kompanija turėjo pranešti apie masinį atleidimą Užimtumo tarnybą. „Mes padarėme daug derėdamiesi su darbuotojais ieškant geriausio sprendimo reorganizuojant jų darbą arba išleidžiant atostogų“, – sakė kompanijos vadovas.

Suomių kapitalo įmonėje Lietuvoje dirba 136 darbuotojai.

„Mes tikimės, kad mums nereikės atleisti darbuotojų, bet tikėkis geriausio, o ruoškis blogiausiam“, – kalbėjo R.Pius. Kompanijos vadovas vylėsi, kad valymo paslaugų poreikis Lietuvoje nedings net ir karantino metu.

„Mes pripažįstame, kad metai nebus lengvi. Mūsų sektoriaus ateitis priklausys nuo to, kaip greitai viskas atsistatys po krizės, kaip greitai vėl pradės veikti prekybos centrai, verslai biuruose. Tikimės, kad taip įvyks jau greitai“, – sakė kompanijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius